От неделя Израел ще бъде домакин на историческа двудневна среща

...
От неделя Израел ще бъде домакин на историческа двудневна среща
Коментари Харесай

Израел домакинства на среща между първите дипломати на САЩ, ОАЕ, Бахрейн и Мароко

От неделя Израел ще бъде хазаин на " историческа " двудневна среща на върха с присъединяване на висшите дипломати на Съединени американски щати, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Мароко, заяви Министерството на външните работи.

" По покана на министъра на външните работи Яир Лапид, тази идна неделя и понеделник в Израел ще се организира историческа дипломатическа среща на върха ", се споделя в изказването.

БГНЕС напомня, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен ще пътува до Израел, Западния бряг, Мароко и Алжир от 26 до 30 март, с цел да разиска войната в Украйна, израелско-палестинските връзки и Иран.

На първия стадий от пътуването Блинкен ще беседва поотделно с израелския министър-председател Нафтали Бенет и с палестинския президент Махмуд Абас в Рамала, а в Мароко ще се срещне и с престолонаследника на Абу Даби Мохамед бин Зайед, фактическият държател на ОАЕ.

Дискусиите ще включват " войната на съветското държавно управление в Украйна, дестабилизиращите дейности на Иран, Авраамовите съглашения и споразуменията за нормализиране на връзките с Израел, израелско-палестинските връзки и запазването на опцията за решение на израелско-палестинския спор с две страни ", съобщи представителят на Държавния департамент Нед Прайс. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР