От най-високите и недостъпни върхове на планетата, до обиколка по

...
От най-високите и недостъпни върхове на планетата, до обиколка по
Коментари Харесай

Приключения с Дойчин Боянов: От най-високите върхове до обиколка на Исландия с велосипед

От най-високите и недостъпни върхове на планетата, до обиколка по равното с велосипед. Дойчин Боянов e един от най-известните български алпинисти. Той се върна след 10-дневна обиколка на Исландия с велосипед.

„ Това беше премеждие. Това е една страна, която постоянно съм желал да посетя. Сега взех решение да го направя с колело, тъй като не си представям да обикалям забележителностите с автомобил “, сподели Боянов в „ Тази събота “.

По думите на Дойчин Боянов това не е книга за четене, а за прекарване

„ За мен това е забавно премеждие, за което постоянно ще си припомням. Исландия надвиши упованията ми. Исландия е доста зелена страна. Навътре има доста ледници, само че доста ме впечатли синхронът сред природата и урбанизираните региони. Да видите природата през домовете и това да не пречи на пейзажа “, изясни той.

Боянов дефинира пътуването си в Исландия като едно от най-приятните прекарвания.

„ Климатът е много необикновен. Въпреки че в първите дни случихме на слънчеви и топли дни, по-късно имаше дъждове и мраз. Около 1500 километра изминахме на колело. Дневно стадиите бяха до 150 км. Придвижвахме се, спахме на палатка “, уточни Боянов.

Очакваме вашето мнение по тематиките в предаването

„ Доста е безлюдно, макар че има много туристи. В разгара на лятото те се усилват. Спокойствието и средата, в която живеят проличава на темперамента и характера. Това, което ме озадачи – километри зад мен се движи автомобил, тъй като маркировката не му разрешава да ме изпревари. Няма свирене, намигване на фарове, прилепяне. Всъщност това е нормалността. Хората са приели тези правила и живеят с тях “, изясни алпинистът.

„ Имах опцията да отида четири пъти до Антарктида. Имах опция да изкачвам неизкачвани върхове на планина, която значително не беше позната на хората. На Антарктика, много години преди аз да стъпя на остров Ливингстън, български учени са описвали региона и те са дали българските имена. Българите да не се учудват, в случай че на картата виждат български имена – това е приносът на българските учени “, добави още Дойчин Боянов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР