От Национален фронт за спасение на България (НФСБ) поискаха президентът

...
От Национален фронт за спасение на България (НФСБ) поискаха президентът
Коментари Харесай

НФСБ иска президентът Радев да се извини за разговора на английски със Столтенберг


От Национален фронт за избавление на България (НФСБ) желаеха президентът Румен Радев да сервира опрощение поради това, че е разговарял на британски език с генералния секретар на НАТО господин Йенс Столтенберг в София.

Според обявата на водача на партията Валери Симеонов във Facebook "държавният глава е нарушил две разпореждания на Конституцията, която прокламира, че "ползването на българския език е право и обвързване на българските жители ".

Вчера президентът се срещна с шефа на НАТО Йенс Столтенберг, който е на посещаване в София. България е мощно ангажирана да продължи да усилва ролята си на дирек на сигурността и стабилността на Балканите и в Черноморския район, като води открита, градивна и рационална политика, и като поставя старания да развие модерни отбранителни качества, изцяло съответстващи на позицията на НАТО за защита и въздържане, сподели президентът и удостовери нарастването на разноските за защита.

От партията НФСБ излязоха с публично изказване.

Ние, членовете на Националния изпълнителен комитет на НФСБ, показваме възмущението си от грубото тъпчене от Президента на Република България Румен Радев на член 3 от Конституцията гласящ, че "Официалният език в републиката е българския ".

На 01.03.2019г. в Президентството на Република България Президентът Радев беседва с Генералния секретар на НАТО господин Йенс Столтенберг не на формалния български език, а на непознат език - британски. Унизително, цинично и надменно! Като, че ли българското Президентство е трапезария в централата на НАТО!

С държанието си Президентът Радев нарушава освен член 3, само че и член 36, алинея 1 от Конституцията, който прокламира, че "ползването на българския език е право и обвързване на българските жители ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР