От началото на януари 2021 г. се очаква около 50

...
От началото на януари 2021 г. се очаква около 50
Коментари Харесай

Към 50 000 нуждаещи се ще получават топъл обяд от януари

От началото на януари 2021 година се чака към 50 000 души да бъдат подкрепени посредством процедурата " Топъл обяд в условия на пандемията от Covid-19, заяви общественото министерство.

В края на декември изтича първият стадий за кандидатстване на общините и регионите на общини с планове, които ще се финансират по Оперативната стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне. В интервала 1-31 януари 2021 година е вторият стадий за подаване на заявки.

Осигуряването на топъл обяд стана допустимо, откакто ръководещият орган на програмата - Агенцията за обществено подкрепяне, получи право за наддоговаряне на бюджета на оперативната стратегия за храни. Тя се финансира от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се и от държавния бюджет. Допълнителните средства са от самодейността на Европейския съюз в поддръжка на превъзмогването на последствията от рецесията, провокирана от пандемията от Covid-19.

Още към 5800 души, попаднали в тежка обстановка, ще бъдат подкрепени с пакети с хранителни артикули от първа нужда по оперативната стратегия за храни като част от спомагателни целеви групи.

Раздаването на 138 тона хранителни артикули ще стартира през януари 2021 година Идентифицираните хора с ниски приходи или попаднали в затруднена обстановка ще бъдат включени в групите предпочитано, според от наличните количества артикули в съответните области.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР