От началото на този месец екипи на пожарната и полицията

...
От началото на този месец екипи на пожарната и полицията
Коментари Харесай

От началото на август са съставени 41 акта за нарушения на правилата за пожарна безопасност

От началото на този месец екипи на пожарната и полицията ревизират за съблюдаване на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност в планини, естествени паркове, къмпинги, туристически обекти и други места.

Горещото време е една от предпоставките, поради които пораждат пожарите. Все още има такива пожари у нас, както и в прилежащите ни страни.

Началникът на отдел държавен надзор в ГДПБЗН Георги Толин съобщи в " Денят стартира ", че от началото на август на територията на цялата страна у проведена инспекция от взаимни екипи, включващи чиновници от Главна Дирекция Пожарна сигурност и отбрана на популацията и чиновници на полицията. В някои от инспекциите вземат участие и чиновници на горските стопанства.

" До този миг са осъществени над 6500 инспекции. Установени са нарушавания, заради тази причина на нарушителите са формирани актове за административни нарушавания - такива са 41 броя до сегашния миг, тъй като инспекциите не престават ", сподели Толин.

Той добави, че актовете са за палене на суха растителна маса в неразрешени за това места. На провинилите се, които имат актове, ще бъдат издадени наказателни постановления.

Георги Толин напомни, че е разрешено да се пали огън единствено в обезопасените места в гората. А това са местата, които самите горски чиновници са основали за палене на огън, обозначени със знаци.

" Но през пожароопасния сезон на територията както на парковете, по този начин и в горите с спомагателни заповеди чиновниците на горското и съответните ръководители издават заповеди за недопускане паленето даже на тези обозначени места ", изясни Толин.

Глобите за неспазване стартират от 200 лева, само че могат да стигнат и до 1000 лева според от тежестта на нарушаванията, които са осъществени. Толин сподели още, че в последните години най-застрашените от пожари места са в южна централна част на България в областите Хасково, Кърджали, Стара Загора, Пловдив. А също и горските територии - София област, Благоевградска област, Смолянска и т.н.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР