От началото на тази седмица започна изграждането на водопровод в

...
От началото на тази седмица започна изграждането на водопровод в
Коментари Харесай

Инфраструктурни проекти за почти 2 млн. лв. изпълняват в Самоков

От началото на тази седмица стартира построяването на тръбопровод в квартала над двора на Спортното учебно заведение. Средствата са отпуснати от държавния бюджет и са предопределени за създаване на улица, тръбопровод и канализация към нея. Улицата е нова и е част от плана на новия квартал, заяви кметът Владимир Георгиев.

 



 

Трасето на улицата минава сред обособените на втори стадий от проекта имоти, като на първия стадий там бяха обособени 42 парцела, продадени на търг. Поради огромния интерес бива предоставено парцелирането на още една част от терена, като са обособени 28 парцела. Те са продадени на две тръжни процедури.
Изграждат тръбопровод в двора на противоречивото учебно заведение в Самоков
Средствата са отпуснати от държавния бюджет и са предопределени за създаване на улица и тръбопровод и канализация към нея. Улицата е нов...

 



 

„ През предходната година Община Самоков изготви и кандидатства с инфраструктурни планове, като й бяха отпуснати близо 2 млн. лева с разпореждане на Министерския съвет. Най-голяма част от средствата бяха за село Драгушиново, където се финансира ремонтът на площадното пространство и построяването на две улици. Общината финансира от личния си бюджет замяна на водопровода, като по този метод към този момент е заменен на 100% в селото. В момента се ремонтират улиците и се приготвят за асфалтиране “, добавя градоначалникът.

 
Ремонтират главно стадиона в село Бели Искър
С плануваните действия, теренът ще се трансформира в мултифункционална спортна площадка. За поддържане на тревната повърхност, ще бъде закупена с...



 

Част от средствата по постановлението са за промяна на водопровода и създаване на улица в ромския квартал. Третата част е за инфраструктурата в така наречен ВИП квартал. В момента се прокарва тръбопровод и канализация, след което ще се направи трасето на улицата.

„ Средствата ги има, договорът с изпълнителя е подписан и обектът ще се осъществя през този строителен сезон, при подобаващи климатични условия “, прецизира Георгиев.

Припомняме, че при започване на този месец общината получи още 1 270 000 лева с министерско разпореждане за реорганизация на 3,5 км трасе сред Боровец и село Бели Искър.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР