От началото на сезона са изминали малко повече от два

...
От началото на сезона са изминали малко повече от два
Коментари Харесай

Мъри бе опрян до стената срещу 106-ия в света, но показа класа и започна успешно в ИУ

От началото на сезона са минали малко повече от два месеца, като за този интервал Анди Мъри и Таро Даниел трябваше да се изправят три пъти един против различен. В досегашните си срещи през 2022-ра двамата си бяха разменили по една победа, само че през днешния ден триумфът бе на страната на британеца, който бе опрян до стената, само че за следващ път сподели своята класа и несклоняем дух, с цел да осъществя поврат с 1:6 6:2 6:4 и да продължи към втория стадий на Мастърса в Индиън Уелс, където го чака конфликт с Александър Бублик.

В откриващите минути на срещата наблюдавахме голям брой продължителни замени на удари от дъното на корта, което даде известно предимство на британеца и в третия гейм той доближи до два следващи брейкбола, които обаче бяха погубени след два сбъркани ретура, съчетани с безупречна игра в офанзива на японеца. Именно това бе и последният оспорван гейм до края на сета, защото от там насетне Даниел се възползваше по ослепителен метод от извънредно плитките и пасивни удари на някогашния №1, с цел да завоюва 16 от идващите 18 точки и по този начин да осъществя два пробива на нула, които му донесоха преимущество в общия резултат.

Ролите във втория сет напълно се обърнаха, откакто Мъри сподели несклоняем дух и реализира брейк, който след това безпроблемно затвърди, с цел да се отдръпна на първата отмора с 3:0. Вече повел в резултата, трикратният първенец от Шлема се усещаше удобно на корта, което му позволяваше да подхваща пътя на офанзивата и не след дълго разви преднината си до 5:0. Макар да позволи да бъде продънен на нула, до момента в който сервираше за сета, сър Анди не се поколеба в ответното противниково подаване и съумя да затвори частта на ретур, вкарвайки мача в трети решителен сет.

Началото в него бе кошмарно за двукратния олимпийски първенец, който загуби първите осем точки и още веднъж се оказа догонващ с 0:2. Британският представител обаче още веднъж не се съобщи и с всяка последваща точка ударите му добиваха от ден на ден заостреност, което бе в основата на възобновяване на паритета за 3:3. Съвсем скоро Мъри още веднъж бе изправен до стената, защото в деветия гейм противникът му се снабди със прикрит мачбол, който обаче бе отразен след превъзходен кик сервис. След единствено няколко минути напрежението се трансферира върху ракетата на Даниел, който позволи серия от непредизвикани неточности, подарявайки триумфа в мача на международния №88.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР