От началото на налагането на санкциите досега, руската промишленост общо

...
От началото на налагането на санкциите досега, руската промишленост общо
Коментари Харесай

Най-губещите сектори на руската промишленост

От началото на налагането на глобите до момента, съветската индустрия общо взето поддържа доходност, колкото междинната от предпандемичните равнища от 2018-2019 година. Въпреки това, след налагането на глобите, някои промишлености бяха съществено наранени. Това пишат в собствен документ специалисти от Центъра за макроикономически разбори и краткосрочни прогнози, заяви Лента.ру.

И по този начин, автомобилната промишленост се оказа " бездънен новобранец " във връзка с рентабилността - индикаторът в тази промишленост спадна със 17 процентни пункта по отношение на интервала преди Covid, като понижението на годишна база в този момент е с 11%.

В листата на най-губещите посоки е и дървообработването (минус 4,9%).
 Новият съветски инфраструктурен мегапроект - за към 30 милиарда $
Новият съветски инфраструктурен мегапроект - за към 30 милиарда $

Какво планува строителството

Леко негативна или ниска позитивна доходност имат предприятията, където делът на държавните поръчки е много висок . Например, при производството на транспортни средства - в това число за жп транспорти, самолетостроене, корабостроене и произвеждане на военни бойни машини. Не са по-добре и предприятията разчитащи главно на държавни поръчки за произвеждане на: компютри, електронни и оптични артикули, както и подготвени железни произведения.

Експертите изясняват загубите при дървообработването със затварянето на западните експортни пазари, а " завиването на Изток " изисква високи разноски.

А при производството на " други транспортни средства " (извън автомобилостроенето), нарастването на разноските е обвързвано с нуждата от адаптиране към ограничението на вноса на съществени съставни елементи, изключително при авиационната промишленост и жп транспортите.

Нерентабилността при производството на електроника се изяснява с редица аргументи, в това число повишаването на вносните съставни елементи.
 Щетите, които Пригожин нанесе на съветската стопанска система
Щетите, които Пригожин нанесе на съветската стопанска система

Отражението на " метежа " на частната войска " Вагнер "

В същото време, рентабилността при добива и производството на първични материали се оказва позитивна и даже нараства в някои браншове (електроенергетика и въгледобив). Независимо от това, тези предприятия като цяло не доближават предходните си високи равнища на доходност. Металургията загуби най-вече от темпа си на напредък по отношение на високите си равнища (26 процентни пункта), само че остана на равнище от 12%.

Според Министерството на индустрията и търговията на Русия, главният проблем на съветската промишленост е дефицита на (квалифицирани) фрагменти.
 Колко в действителност ще бъде бюджетният недостиг на Русия за 2023 година
Колко в действителност ще бъде бюджетният недостиг на Русия за 2023 година

Очертава се превишение на плануваните разходи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР