От началото на годината столичната полиция е регистрирала 124 опожарявания

...
От началото на годината столичната полиция е регистрирала 124 опожарявания
Коментари Харесай

Над 120 запалени коли в София за година

От началото на годината столичната полиция е записала 124 опожарявания на коли. 10 от тях са заради механически аргументи, а останалите 114 са провокирани съзнателно от трети лица. Това заяви пред Нова телевизия основен контрольор Ивайло Величков от Столична дирекция на вътрешните работи.

По думите му претекстовете за действията са най-различни. В част от случаите става дума за отмъщения.

" В доста от случаите, когато имаме арестувани се оказва, че те са осъществени по чисто хулигански подбуди. Когато причинителите са в нетрезво положение, наркотична взаимозависимост или душевен проблеми ", изясни той.

Величков е безапелационен, че няма профилиран контингент, който да се занимава с този тип закононарушения. Има арестувани психологично заболели хора, има престъпно проявени такива. В минали интервали сме имали и група малолетни деца. Това е едно закононарушение, което е доста елементарно за осъществяване, надлежно и средствата са общодостъпни ", посочи той.

Последният случай на опожарен автомобил е в столичния квартал " Света Троица ". Огнището на пожара е било в задната част на колата. Извършителите на действието се търсят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР