От началото на годината до момента митническите служители на МП

...
От началото на годината до момента митническите служители на МП
Коментари Харесай

Над 700 000 маркови стоки са задържани на МП Капитан Андреево от началото на годината

От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали над 700 000 продукта, по-голяма част от които текстилни произведения, обувки и парфюми със знаци на регистрирани търговски марки. През месец декември при три инспекции на товарни коли, влизащи в страната от Турция са открити 115 509 продукта с логата на световноизвестни марки, оповестиха от Агенция " Митници " . Стоките са конфискувани заради подозрения, че са нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност.

При един от случаите на 15.12.2022 година на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва товарен автомобил с полска регистрация. Шофьорът – украински жител, показва пред митническите чиновници постоянни документи за транспортираната групажна стока от Турция за Полша. Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която митническите чиновници откриват, че в 119 колета се съдържат артикули, които носят емблеми на международни търговски марки. Открити са 82 560 чифта чорапи, 7660 текстилни произведения, по-голяма част от тях блузи и спортни комплекти, както и 1218 чифта обувки и 2027 чанти, портмонета и колани.

Ден преди този момент на 14.12.2022 г.  в различен товарен автомобил с турска регистрация са открити 13 628 текстилни произведения, по-голяма част от които тениски, мъжки боксерки и хавлиени кърпи с логата на над 10 марки. Камионът, ръководен от турски жител е превозвал стоката от Турция за Нидерландия.

Третият случай е от 11.12.2022 година, когато в страната от Турция влиза влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът- турски жител, показва митнически документи за транспорт на групажна стока за Белгия. При осъществената щателна митническа инспекция в товарното помещение са открити 232 колета с 7239 текстилни произведения, 386 чифта обувки и 791 чанти, портмонета и колани, всички с логата на регистрирани търговски марки.

В осъществяване на Европейския правилник 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност стоките са арестувани и за случаите ще бъдат известени притежателите на комерсиалните марки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР