От началото на годината до август от ДАИ са подали

...
От началото на годината до август от ДАИ са подали
Коментари Харесай

Неграмотни роми стават правоспособни шофьори, разкриха схемата!


От началото на годината до август от ДАИ са подали над 10 сигнала на Министерство на вътрешните работи за измамници на прага на така наречен бяла стая. По всички случаи текат следствия. " Вероятно има доста повече извършители, само че не са били открити, а към този момент са водачи “, признаха от организацията.  

Модерният способ за осъществяване на научен изпит действа у нас от месец май м.г. Входът към помещението, където се задават въпросите, е през скенер, който съпоставя фотографията от персоналната карта на кандидат-шофьора с лицето му. Ако има съвпадане, той се позволява до научен изпит за брошура. Над 10 души са били хванати от чиновниците на организацията да вършат опит да влязат с подправени документи в бялата стая, където е шумозаглушено, изолирано, няма индивидуален фактор, а въпросите се задават напълно по електронен път. На персоналните карти-менте на всеки от тях е била фотографията на индивида, който се явява на препитването, само че данните са на този, който ще бъде позволен до на практика изпит, в случай че издържи теорията.

В началото на август след следващия сигнал на ДАИ във вътрешното ведомство е била разрушена и първата група за придобиване на шофьорски книжки с подправени персонални карти. 62-годишният автоинструктор Касимир Н. работил в Бургас. Според прокуратурата той употребявал трети лица, с цел да се явяват вместо негови курсанти на изпити за придобиване на дееспособност за ръководство на моторни транспортни средства от категория " В “.  

" И сега е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “. Грози го затвор до три години “, прецизираха от полицията в Бургас. За да сложат завършек на опциите за измами, от Министерството на превоза възнамеряват до няколко месеца системите на ДАИ да се свържат с тези на Министерство на вътрешните работи.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР