От началото на годината 1027 администрации са реални участници в

...
От началото на годината 1027 администрации са реални участници в
Коментари Харесай

Документи по електронен път обменят 1027 администрации

От началото на годината 1027 администрации са действителни участници в електронния продан на документи през Системата за електронен продан на известия (СЕОС) на Държавна организация „ Електронно ръководство “.

За дребното на брой администрации, които нямат механически запас да се включат посредством своите документооборотни системи в СЕОС, е основана различна (временна) опция за реализиране на електронен продан на документи посредством интеграция на Системата за несъмнено електронно връчване (ССЕВ) със СЕОС. Към момента тази опция употребяват 16 администрации.

С цел понижаване на административната тежест за жителите и бизнеса посредством централизирано заявяване, възнаграждение и даване на електронни административни услуги е основан и се ползва Единен модел за заявяване, заплащане и даване на електронни административни услуги. По него са създадени 355 електронни административни услуги, 3 е-услуги услуги и 448 е-форми за заявяване и придружителни документи за централна, регионална и общинска администрация. Те са оповестени на Единния портал за достъп до електронни административни услуги. Унифицирани са заявки за:

Държавна организация "Електронно ръководство " с нова електронна услуга за нотариусите

143 е-услуги и 157 е-форми, които все още се дават от 101 общински администрации;

21 е-услуги на 21 електронни форми, които все още се дават от 27 регионални администрации;

190 е-услуги и 260 е-форми, предоставяни от 12 централни администрации

3 е-услуги и 3 е-форми услуги, предоставяни от всички администрации.

Най-често заявяваната административна услуга е за регистрация на търсещи работа лица - 14 660 пъти. Следва услугата за издаване на решения за преустановяване на регистрацията на търсещи работа лица – 1 657 и за освобождение на лица от винетни такси при прилагане на републикански пътища - 802 пъти.

Към днешна дата услугите са употребявани 25 440 пъти, като над 23 400 са декларираните е-услуги от началото на 2020 година, оповестяват от пресцентъра на Държавна организация „ Електронно ръководство “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР