От началото на епидемията от COVID-19 не малко чужди политици,

...
От началото на епидемията от COVID-19 не малко чужди политици,
Коментари Харесай

Неуспехът на останалия свят да се справи с COVID-19 е най-големият риск за китайската икономика

От началото на епидемията от COVID-19 не малко непознати политици, специалисти и медии настояват, че наранена от вируса китайска стопанска система може да се окаже най-сериозната опасност за районната и международната стопански системи, като някои даже съживиха расистката изразителност, говорейки за Китай като за „ болния човек на Азия ".

Няколко месеца по-късно обаче, откакто Пекин се оправи сполучливо с епидемията, неуспехите в други страни – от Съединени американски щати до Англия, се оказаха в действителност най-големия риск и за китайската, и за световната стопански системи, оповестява Радио Китай.

Последното доказателство за това са данните от тази седмица, които демонстрират, че въпреки активността на фабриките в Китай да се уголемява, новите поръчки от чужбина са спаднали фрапантно, а някои компании даже са почнали да отхвърлят съществуващи. През април показателят на мениджърските покупки в индустрията е понижен с 1,2 % до 50.8 пункта, което е рисково близо до равнището на стесняване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР