От началото на 2017 година са съставени над 140 предписания

...
От началото на 2017 година са съставени над 140 предписания
Коментари Харесай

Продължават акциите за разчистване на трошки от центъра на Пловдив

От началото на 2017 година са формирани над 140 наставления на притежатели на излезли от приложимост леки коли и наложително са преместени над 30 трошки от центъра на Пловдив, заяви Георги Стаменов, кмет на 85-хилядния регион „ Централен ” в града под тепетата.

По негова самодейност в края на тази седмица се организира следващата акция по репатриране на зарязани на пъпа на Пловдив остарели коли. Акцията включваше сформиране на наставления на притежателите за пренасяне на колите от общински терен или за прекосяване на механически обзор, като взаимно с служителите на реда от Четвърто районно управление (на МВР) на МВР-Пловдив единствено в границите на един ден бяха вдигнати 6 автомобила.

Районният кмет на „ Централен ” подсети, че според нормативната уредба към наложително пренасяне на коли на паркинг за краткотрайно предпазване се пристъпва, в случай че притежателите не са изпълнили формираните им наставления в законно открития 90-дневен период, а точно – да приведат колите си в техническо изправно положение, да ги реалокират на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани организации.

„ Продължаваме с разлепване на наставления и следене на периоди. Предстоят още акции в границите на акцията на регион „ Централен “, добавя Георги Стаменов.

Отдел „ Екология “ на районната администрация регулярно подхваща поредност от ограничения, ориентирани към притежателите за пренасяне на излезли от приложимост МПС (ИУМПС). Мерките касаят коли, които са паркирани по тротоари, улици, площадки, открити публични паркинги, зелени площи и други терени на държавна или общинска територия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР