От момента на пазарната премиера на ID.3 са регистрирани над

...
От момента на пазарната премиера на ID.3 са регистрирани над
Коментари Харесай

Volkswagen е лидер на пазара на захранвани изцяло с акумулаторни батерии електромобили

От момента на пазарната премиера на ID.3 са регистрирани над 144 000 поръчки. Според поръчано от компанията изследване, 50% от новите притежатели на модела до момента не са имали автомобил от марката Volkswagen. За съпоставяне – междинното съответствие сред нови и съществуващи клиенти при други нови модели на Volkswagen е към 36%. Засиленото търсене на ID.3 и другите ID моделите през първото полугодие на 2021 година за малко време трансфораха марката Volkswagen в водач на пазара на захранвани напълно с акумулаторни акумулатори електрически автомобили (BEV – Battery Electric Vehicles) в Европа.

За да задоволят засиленото търсене, всеки ден към 1200 екземпляра от най-продавания електромобил на марката напущат индустриалните линии в Цвикау и Дрезден, като и двете поточни линии на завода на Volkswagen в Цвикау работят в трисменен режим. Паралелно с това към този момент стартира и производството за локалния пазар в завода в Антинг в Китай, като пазарната премиера на новия ID.3 на китайския пазар ще се състои през есента на тази година.

Наскоро Volkswagen организира изследване измежду клиентите на новия ID.3 в Германия, засягащо мотивацията за избор на модела и потребителското държание. Според резултатите от него, главните критерии за закупуване или отдаване чартърен на ID.3 са екологичните индикатори (6%) и новаторските технологии (51%).

За съвсем 80% от новите притежатели на ID.3 в Германия, моделът е най-често употребяваното транспортно средство в семейството. За множеството консуматори процесът на зареждане на автомобила в домашни условия към този момент е изцяло безпристрастен във връзка с въглеродните излъчвания. Около 70% от тях употребяват единствено „ зелена” електрическа енергия - или от личната си фотоволтаична система, или от определения от тях електроенергиен снабдител, където все по-често потребителите залагат на новия Volkswagen Naturstrom Connect.

В основата на Way to Zero е новата тактика „ АCCELERATE “ на марката, ориентирана към ускорение на темповете на електрическата атака за постигането на цялостна електрификация на автопарка от нови коли. В интервала до 2030 година най-малко 70% от общия размер на продажбите на Volkswagen в Европа ще бъде образуван от напълно електрически транспортни средства, като общият размер ще бъде доста повече от един милион. В Северна Америка и Китай делът на електрическите транспортни средства в продажбите би трябвало да доближи най-малко 50%. Наред с това се планува всяка година Volkswagen да пуска на пазара най-малко по един нов електромобил.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР