От Министерство на образованието подготвят анкета сред родителите на ученици

...
От Министерство на образованието подготвят анкета сред родителите на ученици
Коментари Харесай

Питат родителите дали да изследват големите ученици с тестове за възрастни

От Министерство на образованието приготвят анкета измежду родителите на възпитаници от 8 до 12 клас дали са съгласни децата им да бъдат изследвани с проби за възрастни, с цел да се възвърне присъственото образование. Това се постанова поради дефицита на щадящи проби в страната.

„ Имаме доста огромно количество налични проби за възрастни. Те ще стигнат за всички деца за 2 месеца. Освен това можем да поръчаме спомагателни количества и ще получим доставката незабавно, за разлика от щадящите тестове”, изясни на брифинг здравният министър доктор Стойчо Кацаров.

Той уточни, че другото предложение на просветителния министър е децата да се върнат в красните стаи, без да бъдат тествани. Това съгласно Кацаров обаче крие доста опасности.

Здравният министър изясни, че досега са закупени 1.5 млн. щадящи теста. 200 000 са налични в складовете. Страната ни чака още 400 000, които към момента не сме получили, макар че крайният период за доставка е бил в петък. Причината е, че те са арестувани на разнообразни митници в Европа. „ Вчера сключих контракт за още 2.7 млн. теста. Крайният период за доставка е 9 декември”, заяви здравният министър.

„ Ваксините за деца са същите, само че се оферират в различен тип опаковка. Такъв тип опаковка се чака да бъде публикувана не по-рано от 15 декември. Вероятно тя би могла да пристигна в нашата страна при започване на идната година. Имаме подписан контракт с " Пфайзер " за 2022 и 2023 г.”, съобщи Кацаров.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР