От Милан официално обявиха светкавичния трансфер на Ноа Окафор, който

...
От Милан официално обявиха светкавичния трансфер на Ноа Окафор, който
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Милан обяви шестия нов, взе номера на Леао

От Милан публично оповестиха светкавичния трансфер на Ноа Окафор, който идва от австрийския първенец Република България Залцбург за хипотетичната сума от 14 млн. евро. 23-годишният нападател подписа контракт до лятото на 2028-а със заплата от 2 млн. евро на сезон. Той избра да носи фланелката с номер 17, която до неотдавна беше владеене на Рафаел Леао. Както е известно, през новия сезон звездата на “росонерите ” ще играе с №10.

Окафор прекара три години и половина в Република България Залцбург, който заплати на родния му Базел към 11 млн. евро. През този интервал швейцарският национал изигра 110 мача с 34 гола и 23 асистенции за “биковете ”, с които завоюва четири трофеи на Австрия и три купи на страната. За своята татковина той има 14 срещи с 2 попадения и 2 голови подавания. В Милан бяха изключително впечатлени от него след мача сред двата отбора в груповата фаза на Шампионската лига през предишния сезон, когато играчът се разписа при равенството 1:1. 

Нападателят се трансформира в шестото ново попълнение на миланския гранд през това лято, като ще се конкурира с Оливие Жиру за титулярно място. Утре той ще замине за Лос Анджелис, където се намират новите му съотборници като част от предсезонната подготовка на отбора.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР