От македонец не можеш да направиш българин. Не може с

...
От македонец не можеш да направиш българин. Не може с
Коментари Харесай

Стево Пендаровски: От македонец не става българин, това са два различни по идентичност кодове

От македонец не можеш да направиш българин. Не може с контракт да бъде заменено националното съзнание на цялостен един народ.

Това сподели македонският президент Стево Пендаровски в днешното си годишно послание към Народното събрание, представен в БГНЕС.
Относно вписването на българите в конституцията, президентът съобщи, че никой не би трябвало да притиска или да задължава някой да гласоподава срещу волята му.
„ Първо самото наличие на съответното предложение, вписването на българите и елементи от други нации в конституцията, по никакъв метод не унищожава македонската еднаквост.

И второ, тези, които през днешния ден са срещу, в случай че в действителност имат вяра, че Европейски Съюз е наша стратегическа цел, наша стратегическа константа от 1991 година до през днешния ден, в случай че през днешния ден са срещу, по какъв начин ще гласоподават за тази конституционна смяна, когато бъдат на власт ”, сподели Пендаровски.
Отварянето на българските клубове в страната съгласно него е проведена активност и с напрежението, което основава посредством тях българската страна, тя е избрала „ метода на борбата ”.
Няма подобен образец в историята, в който националното съзнание на цяла нация да бъде променено с контракт, акцентира президентът, говорейки за напрежението сред македонци и българи, визирайки хипотетичната от македонска страна опасност за идентичността.

По мотив всеобщите митинги, които се организираха през летния интервал по отношение на по този начин нареченото „ френско предложение “, Пендаровски акцентира, че в страната е основана атмосфера на яростно политическо напрежение.

„ Това са два разнообразни по еднаквост кодове, два разнообразни народа със свои характерни етногенезаиси.

Няма подобен образец в историята, в който със съглашение се трансформира националното съзнание на цялостен народ ”, акцентира президентът.

„ И след пет месеца съм надълбоко уверен, че позицията, която показах на 3 юли тази година, че решението да се одобри модифицираното френско предложение не е нито исторически успех, нито исторически неуспех, може да издържи през днешния ден на аргументирана рецензия.

В същото време отхвърлям да допускам, че политическата цел или приоритет на президента на Франция или да вземем за пример на немския канцлер е да обезличат македонския народ, с цел да ни вкарат в Европа като българи ”, акцентира Пендаровски.

Държавният глава акцентира също, че в подтекста на интернационалното самопризнание на македонската еднаквост това е година на огромна стъпка и с окончателното основаване на Македонската православна черква – Охридска Архиепископия в границите на православното екуменичество.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР