Група членове на Камарата на представителите на САЩ се противопоставят на законопроекта, който ще отмени закона за хуманно отношение към животните в Калифорния

...
От Лия Дъглас(Ройтерс) – Значително малцинство от членовете на Камарата
Коментари Харесай

От Лия Дъглас

(Ройтерс) – Значително малцинство от членовете на Камарата на представителите на САЩ в понеделник казаха, че са против федерален законопроект, който би отменил калифорнийския закон за хуманно отношение към животните с аргумента, че нарушава правата на щатите.

Законът за прекратяване на потискането на търговията със селскостопански продукти (EATS) би ограничил способността на щатите да регулират селскостопанските продукти, продавани в техните граници и е отчасти насочен към предложение 12 на Калифорния, което определя стандарти за отглеждане на животни, използвани за свинско, телешко и яйца, продавани в щата.

Но законопроектът може също така да застраши множество държавни закони, свързани с безопасността на храните и обществеността здравето и представлява превишаване на федералното правителство, казаха 171 членове на Камарата на представителите в писмо, изпратено в понеделник до председателя на комисията по земеделие на Камарата G.T. Томпсън и високопоставен член Дейвид Скот.

„Ние вярваме, че Конгресът не трябва да узурпира властта на държавите да регулират храните и селскостопанските продукти“, пише двупартийната група законодатели, водена от демократа Ърл Блуменауер. „Федералното правителство трябва да играе допълваща роля към щатите по отношение на селскостопанската политика, вместо да ги прави безсилни.“

Членовете призоваха Томпсън и Скот да не включват Закона за EATS в предстоящия законопроект за земеделието, пакет преминава на всеки пет години, който финансира програми за хранене и подпомагане на фермите. Земеделските комисии на Камарата на представителите и Сената изготвят законопроекта.

Говорител на Томпсън, който преди това е изразил подкрепа за Закона за EATS, отказа коментар. Офисът на Скот не отговори незабавно на искане за коментар.

Настоящият законопроект за фермата изтича на 30 септември, въпреки че Конгресът вероятно ще трябва да приеме краткосрочно удължаване поради забавяне на изготвянето и договарянето на следващия законопроект.

Националният съвет на производителите на свинско месо, който загуби оспорването на предложение 12 във Върховния съд през май, подкрепя закона за EATS, но някои големи компании за свинско месо, които вече са похарчили пари, за да се съобразят с калифорнийския закон, се противопоставят на законопроекта .

Предложение 12 влиза в сила на 1 януари.

(Доклад от Лия Дъглас; Редактиране от Конър Хъмфрис и Марк Портър)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР