От Литаско казват, че не са назначавали публична или частна

...
От Литаско казват, че не са назначавали публична или частна
Коментари Харесай

Лукойл” опроверга Асен Василев: Не водим преговори за продажба на рафинерията в Бургас

От " Литаско " споделят, че не са назначавали обществена или частна организация да търси евентуални купувачи

Не сме получавали оферти за продажба на рафинерията в Бургас и не водим никакви договаряния по въпроса. Това се споделя в позиция, публикувана от организация " Блумбърг ", на “Литаско ” - дъщерната компания на “Лукойл ”, която е притежател на завода в Бургас. 

Изявлението на компанията е в отговор на изявление на финансовия министър Асен Василев пред “Файненшъл таймс ”. Пред изданието той споделя, че държавното управление имало индикации, че “Лукойл ” е почнал процедура по продажба на рафинерията в Бургас и даже имало към този момент проявен интерес от кандидат-купувачи.

От " Литаско " обаче споделят, че не са назначавали обществена или частна организация да търси евентуални купувачи или да води договаряния за продажба.

“Лукойл Нефтохим Бургас ” АД е сдружение, ситуирано в страна-членка на Европейски Съюз, която е благосъстоятелност на швейцарска компания, какво е “Литаско ”. Според европейското законодателство по отбрана на частната благосъстоятелност, както и нормалните бизнес практики, всяко желание за закупуване на актив, принадлежащ на друга компания, би трябвало първо да бъде разискван сред контрагентите и единствено по-късно с управляващите на страната, където активите се намират ”, се показва още в позицията на “Литаско ”.

Източник: " 24 часа "
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР