От лекар до лекар има разлика – всеки от вас

...
От лекар до лекар има разлика – всеки от вас
Коментари Харесай

В Пловдив живее един различен лекар – д-р Кирил Атлиев, ето как успява да спаси живота на обезверени и отчаяни хора

От доктор до доктор има разлика – всеки от вас се е убедил това. Не се касае до квалификацията, научните степени и добития опит, а до това до каква степен хипократовата клетка е залегнала в съзнанието на лекаря, надалеч преди той да се дипломира. Иначе значи е сбъркал специалността си. Д-р Кирил Атлиев е хирург, шеф на Спешно поделение в Университетска болница „ Свети Георги ” – Пловдив. Той съчетава у себе си високо равнище на професионализъм, позволяващо да диагностицира тъкмо положението на пациентите си, с внимание, сърдечност и безрезервност в желанието си непременно да ги излекува.

Д-р Атлиев смята за естествено да жертва от оскъдното си свободно време и – след сложна интервенция – да съветва заболели, като ги обгрижва и им вдъхва убеденост, че крайният резултат от лекуването ще е сполучлив.

Така той извършва своя честен дълг като доктор, само че и като човек! Много са пациентите на които е оказал помощ, откакто други „ експерти “ са признали своето изтощение, било заради некадърност да дефинират точната диагоза, било тъй като не са отделили нужното време и внимание да се оправят със сериозните проблеми. Особено фрапантни са случаите на диабетици, с незарастващи рани по краката, на които единственото, което им се е предложило е ампутиране на гангренясалия крайник. Но доктор Кирил Атлиев избавя освен краката, само че и живота тези обезверени хора! Може да си визиите какви усеща ги вълнуват, диря като животът още веднъж затрептява пред тях! Този доктор – един същински магьосник – е постъпил с тях повече в сравнение с повелява моралния му дълг като доктор, третирайки ги като най-близки хора, изпаднали в неволя! Как да се отблагодари човек на толкоз безкористно и благородно отношение, довело до немислимата до неотдавна позитивна развръзка? Единствено – като построи по този пример личните си морални правила и ги ползва праволинейно в живота!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР