От края на януари Германия ще се превърне в център

...
От края на януари Германия ще се превърне в център
Коментари Харесай

Suddeutsche Zeitung: САЩ трупат войски пред портите на Русия

От края на януари Германия ще се трансформира в център на най-голямото придвижване на американските войски през последните 25 години, написа най-тиражираният вестник в Германия Suddeutsche Zeitung.

Съединените щати с сътрудници от други страни ще работят за прехвърлянето на една дивизия през Германия в Полша и балтийските страни. „ Защитникът на Европа 2020 “ (Defender Europe 2020) - това е името на маневрите, по време на които напролет ще бъдат трансферирани 20 000 военнослужещи с военна техника от Съединени американски щати в Германия.

Заедно с американските сили, които към този момент са ситуирани в Европа, и личният състав на партньорските страни, в ученията ще вземат участие 37 000 военнослужещи, предава "Фокус ".

Бундесверът дава отговор за логистичните процеси и ще взе участие спомагателно в ученията, в това число в маневрите в балтийските страни.

Генерал-лейтенант Мартин Шеле, контрольор на немските Обединени сили за поддръжка, отговарящ за подпомагането на задграничните сили, и заместник-командирът на американската войска в Европа генерал-майор Андрю М. Ролинг, обясниха във вторник на взаимна конференция, че става въпрос за трениране на прекачване на огромни военни контингенти на огромно разстояние, тъй че те да могат да реагират при положение на заплаха.

„ Ние не сме правили това от 25 години “, сподели генерал-майор Ролинг.

До края на 80-те и началото на 90-те сходни прехвърляния от Америка се отработваха постоянно и в тях участваха до 125 хиляди военни.

Големите маневри на Изток би трябвало да послужат като сигнал за заплашване

За да разберете смисъла на маневрите през 2020 година, би трябвало да ги разгледате по отношение на други задачи: откакто Русия анексира Крим през 2014 година, балтийските страни се уплашиха от прилежащата велика мощ на изток.

Следователно НАТО увеличи боеспособността си по източния фланг на съюза с спомагателни военни елементи и изпрати един многонационален батальон в Естония, Латвия, Литва и Полша. В допълнение, Съединени американски щати усилват контингента си в Полша.

Но в случай че възникне спор, тези сили на НАТО няма да могат да устоят на превъзхождащите съветски сили. Според изследвания Русия може да концентрира там 78 хиляди бойци.

НАТО не е в положение да им опълчи за малко време даже на половина от броя на тези бойци. Затова американците по време на ученията "Защитник на Европа " създават прехвърлянето на цяла дивизия в Източна Европа, което би укрепило локалния контингент.

Генерал-майор Ролинг и генерал-лейтенант Скали акцентират, че тези маневри не са ориентирани против съответна страна. Но от тях би трябвало да идват „ ясни сигнали за заплашване “.

За американската войска, само че и за Бундесвера, тези маневри могат да бъдат тест дали логистиката ще сработи за толкоз огромни учения.

В разгара на маневрите в края на февруари през нощта колони с дължина от един до един и половина километра, състоящи се от почти 20 транспортни средства, ще се движат по пътищата. Бундесверът би трябвало да поеме контрола върху придвижването и да го обезпечи.

Изхожда се от опцията за тапи в трафика, само че ще бъде изработен опит да се вземат поради потребностите на популацията.
 Съединени американски щати натрупат войски пред портите на Русия
След Великден придвижването на колоните ще спре. Железницата ще би трябвало да интегрира превозването на цистерни в графика на товарни влакове, огромен товар ще падне върху морските пристанища, да вземем за пример, на Бремерхафен.

„ Левицата “ обаче подлага на критика маневрите. Александр Ной, политик, профилиран в региона на защитата, ги преглежда като още една „ стъпка към ескалацията, която Съединени американски щати преследват във връзка с Русия “. Според него болшинството от германците желаят „ мир и разпръскване на напрежението с Русия, а не дрънчене на оръжие “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР