От компанията посочват, че в района на Брезник са открити

...
От компанията посочват, че в района на Брезник са открити
Коментари Харесай

Нова канадска компания ще търси мед и злато в България

От компанията показват, че в региона на Брезник са открити голям брой проявления на мед и злато

© Надежда Чипева Още по тематиката
Първото злато от Крумовград - след две години

Dundee Precious Metals получи последното позволение за градеж на мина в местността Ада тепе
11 авг 2016
Злато от Брезник - след седем години и 120 млн. лева

Компания от групата на " Асарел – Медет " подписа концесионен контракт за първото от седемте залежи, които изследва
3 фев 2016 Канадската компания Black Sea Copper & Gold ще търси мед и злато в площта " Златуша " край Брезник. Това заяви сдружението, откакто получи позволение за търсене и изследване на железни потребни изкопаеми от министерството на енергетиката. Чрез локалната си компания " Зеленрок " Black Sea държи правата и върху площта " Калабак " в Източните Родопи, за което договорът беше подписан преди година.

Новата повърхност

" Златуша " заема територия от 195 кв.км северозападно от София в региона на Брезник, където сдружение на " Асарел-Медет " сега създава план за рандеман на злато. Black Sea стартира да прави оценка на площта през 2013 година въз основата на закупени данни и полеви проучвания, като от компанията показват, че в региона са открити голям брой проявления на мед и злато.

" Black Sea договаря с голям брой евентуални сътрудници за плановете си в България и приемането на позволение за " Златуша " ще й разреши да напредне със тактиката си ", показва Винс Сораче, президент и основен изпълнителен шеф на сдружението, в формалното известие. По думите му компанията ще продължи да прави оценка планове в по-напреднал стадий за вероятно придобиване.

Компанията

Канадската компания записва българско сдружение - " Зеленрок ", през 2013 година, чийто капитал сега е малко над 54 хиляди лева Миналия август " Зеленрок " подписа контракт за търсене и изследване в площта " Калабак " в Източните Родопи. Теренът се намира на към 10 км северно от Ада тепе край Крумовград, където друга канадска компания - Dundee Precious Metals, откри ресурси на златни руди и сега построява оборудванията за рандеман.

Самата Black Sea се занимава с търсене и изследване на потребни изкопаеми в черноморския район. От четири години работи в България, Сърбия, Турция и Румъния, като с изключение на българските планове в по-напреднал стадий са изследванията й в две площи в Сърбия. Компанията счита, че има най-голямата геоложка база данни в Източна Европа, а задачата й е да построи портфейл планове за мед и злато, които имат капацитет да станат минни активи на международно равнище.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР