От компанията Инса ойл, чийто собственик Георги Самуилов е подателят

...
От компанията Инса ойл, чийто собственик Георги Самуилов е подателят
Коментари Харесай

"Инса ойл": Нямаме място в политическия спор между МВР и прокуратурата


От компанията " Инса ойл ", чийто притежател Георги Самуилов е подателят на сигнала против финансовия министър Асен Василев, оповестиха в позиция до медиите, че нямат място в политическия спор сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

И упорстват сигналът да се преглежда всъщност, а не като мотив за репресии към компанията.

" Представители на държавното управление и профилираната прокуратура от през вчерашния ден си разменят в медиите изказвания свързани със сигнала, който „ Инса ойл “ подаде против вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. Призоваваме министрите от държавното управление да спрат със спекулациите и да не намесват петролната компания във войната си с прокуратурата. ", написаха в позицията си от компанията.

След подаване на сигнала, „ Инса ойл “ всекидневно се ревизира от всички съществуващи в страната контролни финансови и административни органи. Като компания от петролния бранш се отнасяме с схващане към работата на държавните институции, само че активността им през последните дни граничи с административен тормоз, основаване на целенасочени спънки в работата на компанията или е подготовка за предприемане на други ограничения, които да доведат до ограничение на нейната икономическа активност, пишат още от " Инса ойл ".

Оттам показват, че в компанията работят над 500 души, а за миналата 2021 година компанията е внесла в държавната хазна налози в размер на 730 милиона лв..

" Ние сме част от икономическата, а не от политическата система в България. От десетки години „ Инса ойл “ е сътрудник на влиятелни компании в Европа и целия свят. Уважаваме българските институции и българското държавно управление и за повторно се обръщаме към тях с настояването да не спекулират с името на компанията. Настояваме сигналът до способените органи да се преглежда всъщност, а не като мотив за политическа или правосъдна принуда към компанията. ", споделят от компанията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР