От кога демократично организираният митинг се приема за натиск и

...
От кога демократично организираният митинг се приема за натиск и
Коментари Харесай

Страхът ражда лъжи, но лъжите не се оправдават със страха

От по кое време демократично проведеният протест се приема за напън и опасност?

На  12 май Топлоелектрическа централа Марица 3, дружно със КНСБ и Подкрепа и поддръжката на други енергетици проведоха протест, с цел да защитят правото си да работят.  На път за София Регионална инспекция за опазване на околната среда взеха решение да възобновят работата на централата, като по този начин се предотвратява митингът. Час - два по-късно Министър Сандов анулира тази заповед.

За имиджа на зелените политици

Енергетиците бяха излъгани през днешния ден. Ще бъдат излъгани и с готвените " привлекателни зелени места " Дори синдикалните организации признават, че няма информация за тях. Причината е, че на Министър Сандов нямаше да му бъде удобно да застане с лице против работещите в централите.

Централата беше нарочена и затварянето и остава в опорките на триумфите на зелените

Всички наставления към предприятието  са написани въз основа на измервания на АИС Раковски за качеството на атмосферния въздух в града. Измерванията на димните газове от комините за 1 година нито един път не демонстрират отклоняване от нормите, макар многочислените инспекции, двумесечния престой на мобилна станция и още какво ли не. Нещо повече - неорганизираните излъчвания, за които постоянно приказват институциите,  нито един път даже не са изследвани с какъв състав са и имат ли отрицателно влияние на околната среда.  От друга страна от 2013 е открито от Министерство на околната среда и водите и редица институции, че измервателната станция е компрометирана…

Фактите, от които може да се извади изводът, че Топлоелектрическа централа Марица 3 е набедена за имиджа на зелените са още доста, само че те даже не са значими. Решението на Европейски Съюз, за което говорите касае район, който сте задължен да отбраните, а не да употребявате против най дребната централа там.

Важно е, че един министър си разрешава да изрече откровени лъжи – като тази, че рейсовете с протестиращи са върнати, тъй като имат проблем с разрешението за митинг, проведен от 2 синдикални и Топлоелектрическа централа Марица 3. С тази неистина се пробва да замаже предната – че първо са разрешили на предприятието да работи, а като са се отдалечили на задоволително разстояние от прозорците на Министерство на околната среда и водите още веднъж са забранили. Страхът от протестиращите ражда неистини, само че лъжите не се оправдават със страха.

И това не е всичко – оповестяването на митинг Регионална инспекция за опазване на околната среда приемали като опасност, под чийто напън се огънали и издали заповед да се пусне централата…

ЛЪЖАТА, че ТЕЦ-ът в Димитровград замърсява и не извършва изискванията на комплексното позволение, ражда лъжата за обърканото позволение и сбърканото виждане на митинга като опасност.

Всичко това води до сбърканата политика да затваряме централи преди да имаме нови заместващи мощности. На свещи и газови лампи(ако има газ) можем да замръкнем в домовете си, само че цената на ликвидираната българска енергетика ще бъде безобразно по – висока от това.

И не министър Сандов – не лъжете хората, че пазите здравето им, до момента в който в действителност се интересувате единствено от рейтинга. Който се съмнява да огледа ежедневните Ви селфита, за които намирате време да публикувате. Хората си броят стотинките, инфлацията е стресираща, няколко рецесии са надвиснали над страната…докато Вие се вдъхновявате от поля от минзухари, през които се разхождате. Не, че е неприятно, просто е болно, че минзухарите са Ви по-скъпи от хората.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР