От кофите за боклук до носител на световната купа -

...
От кофите за боклук до носител на световната купа -
Коментари Харесай

“От кофите за боклук до носител на световна купа”. И още истории на футболисти от дъното до върха

От кофите за отпадък до притежател на международната купа - историята наНголо Канте.


Френският футболисте наследник на малийски емигранти, които претърпяват компликации в всекидневието си. Бащаму почива, когато той е дребен, и оставя майка им да се грижи за четирите деца сама. Още от малъкКанте би трябвало да оказва помощ на майка си, с цел да покрие разноските, по тази причина стартира да работи катобоклукчия още преди да навърши 8 години, пишат от.

По време на Световното състезание по футбол през 1998 година Канте отива на стадиона, само че не с цел да играе, а с цел да събира изхвърления от почитателите отпадък.

По-късно той се причислява към футболната академия, където неговата увереност и умения изненадват треньора. Той оказва помощ на Франция да реализира триумфи и да завоюва титли, само че в никакъв случай не се хвали с достиженията си.

Всъщност, Канте е прочут като безмълвен и свенлив човек, чиято единствена наслада е да оказва помощ на своя тим на игрището и на хората отвън терена.
Лионел Меси - историята на момчето, което бешепронизвано от игли всеки ден, тъй като лекарите откриват необичаен хормонален дисбаланс, който пречи на растежа.


Аржентинският футболисте диагностициран с дефицит на растежен хормон. Семейството на Меси не може да си разреши скъпите медикаменти и отпътува за Испания.Принуден от ориста да се бори за живота,талантът на Меси доста скоро е видян от първия шеф на скаутския екип на „ Барселона “ Карлес Рексач.

Ръководството на „ Барселона “ поема разноските по лекуването му и последователно физиката на младия футболист укрепва. След като минава през всички обединения на „ Барселона “, Меси става част от първия състав. След това той ставаседемкратенносител на " Златната топка " и един отнай-добрите футболисти в света.

" Без футбол животът ми няма да коства нищо " - Кристиано Роналдо


Бащата на Роналдо ебил общински градинар и шивач за локален футболен клуб. Имал есериозенпроблем с алкохола, което довело до ранната му смъртипричината Кристиано да не пие.

Майка му била готвачка и обмисляла да направи аборт, когато била бременна с него.

Самият той имал проблеми със сърцето и минал през интервенция, когато бил на 15 години.

В тийнейджърските си години португалската звезда страда от проблеми с преодоляването на гнева, само че съумява да се пребори с всеки житейски проблем, който заставал на пътя му, с цел да може през днешния ден да чупи връх след връх и да бъде един от най-богатите и сполучливи спортисти на планетата.
" Знаеш ли какво, ти ще спечелиш максимума във футбола, а аз ще дам максимума за фамилията " -Лука Модрич


Раннотоси детствоМодрич прекарва дружно с баба си и дядо си в дребното селце Модричи. Наскоро в обществените мрежипопулярност доби видео,на което има фрагменти с 5-годишния Лука Модрич, който пасесемейното стадо с кози.

Малкото момче овчар пораства в беднотия, само че компликациите в живота му занапред предстоят.По време на войните при разпадането на Югославияе погубен дядо му, на който Модрич е кръстен и с който има доста мощна връзка.Тогава фамилията е насила да напусне дома си, който след това е изгорял до основи.

След бягството от родното място семейство Модрич заживява в хотел в Задар. Лука открива разтуха в топката, а футболните си умения усъвършенства по паркингите наоколо до хотела.

„ Не беше елементарно да се живее в тези времена. Чуваш гърмежи, падат бомби, ракети… Когато виждам свои фотоси от детството, аз постоянно съм с топката. Вижда се, че топката е заемала значимо място в живота ми. Футболът беше бягство от всичко, което се случваше в близост. Така се случи всичко. На оня бетон, на асфалта пред хотела “,споделя Модрич в един най-скорошните епизодина документалната поредност „ Капитаните “ на „ Нетфликс “.
" Няма да си направя пластична интервенция. Или ме приемате подобен, каквато съм, или не " Карлос Тевес

" Успехът не е случайност. Това е преди всичкотежка работа, образование, жертвоприношение и обич към това, което правиш " -Пеле


Когато Пеле бил момче,произнасял погрешно прякора на знаменитиявратар Моасим Барбосаму. Вместо „ Била “, той звучал по-скоро като „ Пеле “, тъй че приятелитему го употребявали, с цел да се майтапят с него. Те почнали да го назовават ​​ " Пеле ", Едсонреагирал яростно, тъй като мразел това, че му се подиграват.
„ Не ми пука кой ще завоюва. Аз ходя на отмора “ -Златан Ибрахимович


" Живеех в безпорядък, в предградието на Малмьо - Розенгард,известно като гето.Побоищата на улицата бяха ежедневие. Биех се и аз, даже съм крал колела, сладкиши, по-късно и коли. Когато нещо ми трябваше, не отивах да си го купя в магазина, а го крадях. Веднъж откраднах колелото на пощаджията. А по-късно откраднах и колелото на своя треньор. Не ми се ходеше пешком пет километра след тренировката у дома. Треньорът можеше да ме изхвърли, само че не го направи, тъй като вярваше в мен, споделя за своето детство Ибрахимович.

Освен че е създател на едни от най-красивите голове в историята, Златан Ибрахимович е и занаятчия на лафовете:

- Търсим апартамент. Ако не намерим, ще си купя хотел.

- Вярно е, че не познавам доста хора в тима. Но всички познават мен.

- Дойдох като крал, върнах се като легенда!

Често остава неразбираем, даже леко ненавиждан, тъй като има много експлозивен темперамент и съгласно злобарите муголямо самочувствие. Под тази груба осанка обаче се крие добра душа, любящ брачен партньор и грижлив татко.

Снимки: Getty Images
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР