От коалиция Продължаваме промяната-Демократична България оттеглиха от дневния ред на

...
От коалиция Продължаваме промяната-Демократична България оттеглиха от дневния ред на
Коментари Харесай

Новият икономически министър разпореди пълна проверка за Панаира

От коалиция " Продължаваме промяната " - " Демократична България " отдръпнаха от дневния ред на Народното събрание за през днешния ден текста за възлагане на министъра на стопанската система и промишлеността да предприеме всички нужни дейности пред " Централен депозитар " АД по регистриране на безналичните акции от Община Варна в интерес на страната от капитала на " Международен панаир Пловдив ".  

С проекторешението се предлага Народното събрание да разпореди прехвърлянето на над 16 300 000 безналични акции от община Варна в интерес на страната по отношение на годно подписан контракт за подаяние от 2017 година.  

Депутатът от “ПП-ДБ ” Даниел Лорер обоснова отдръпването с претекста, че новият министър на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов е разпоредил да бъде изработен цялостен разбор на обстановката с Пловдивския панаир. 

“Искам да изразя възторженостти за светкавичните дейности на министър Богдан Богданов и демонстрирания ангажимент от страна на неговата институция страната най-сетне да влезе в своята функционалност и да отбрани своя интерес. Това е значим сигнал към цялото общество и съответно към пловдивската общност, че новоизбраният началник на институцията ще търси решения на един от най-наболелите проблеми за града още в първите си дни като министър. 

По думите на Лорер ще се търси решение в границите на закона:  

“И ще продължим да направляваме дейностите на всички държавни институции, свързани с проблема ”. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР