От КНСБ поискаха увеличение на трудовите възнаграждения с 20 на

...
От КНСБ поискаха увеличение на трудовите възнаграждения с 20 на
Коментари Харесай

Протест пред парламента, синдикатите настояват за компенсиране на заплатите заради инфлацията

От КНСБ желаеха нарастване на трудовите хонорари с 20 на 100

КНСБ приготвят през днешния ден митинг пред Народното събрание под надпис " За обективни приходи в Бюджет 2023 и отбрана на трудовите права на работещите ", оповестява Българска национална телевизия.

Сред настояванията са компенсиране на инфлацията при работните заплати.

Те упорстват за 20% нарастване на трудовите хонорари на работещите в публичния бранш и по-ясна политика във връзка с приходите.

Синдикатите държат настояванията им да бъдат отразени при второто разглеждане на бюджета.

Към протестните дейности през вчерашния ден се включиха от Агенция " Борба с градушките ", Напоителни системи " и Селскостопанска академия и други. С тях разговаряха единствено две парламентарни групи - Българска социалистическа партия и " Възраждане ", които поддържаха предложенията им.

Главният икономист на КНСБ Любослав Костов изясни, че настояванията са за 170 млн. лева растеж на заплатите сред първо и второ четене за хората, които не са получили нарастване. 

“От тези 170 млн. 25 млн. са за земеделците, за хората от горите, които стачкуват. Те не са получавали растеж за приходите си, а трудовите им хонорари им са сред 1000 и 1200 лв. и като си платят налозите и осигуровките, взимат малко над минималната работна заплата ", пресметна той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР