От класацията на Forbes на най-богатите хора в света, през

...
От класацията на Forbes на най-богатите хора в света, през
Коментари Харесай

Милиардерите от класацията на Forbes, които починаха през 2023 година

От класацията на Forbes на най-богатите хора в света, през миналата 2023 година са умряли общо 21 милиардери, като половината от тях са били над 90 годишни.

Актуалната версия на класацията на милиардерите на Forbes включва общо 2600 индивида. От тях през миналата 2023 година са умряли 21 индивида (т.е. 0,008%).

Богатството на най-богатия от умрелите се прави оценка на 8 милиарда $, оповестява Forbes.

Девет от умрелите 21 милиардери са жители на Съединени американски щати , трима милиардери са умряли в Индия, двама - в Малайзия.

От 21 смъртни случая на най-богатите в света, единствено една е жена . Това е съоснователят на китайската фармацевтична компания WuXi AppTec, Чжао Нин. Тя е била единствено на 56 години, като през последните 20 години се е борила с рака.

Средната възраст на милиардерите, умряли през 2023 година, е 85 години. Почти половината от тях бяха на най-малко 90 години.

По-конкретно, египетският милиардер Мохамед Ал-Файед , бащата на починалия при злополуката дружно с принцеса Даяна, Доди Ал-Файед, беше на 94 години. Той притежаваше хотел Ritz в Париж. Крупният бизнесмен е прочут и като някогашен притежател на лондонския повсеместен магазин Harrods и футболния клуб Fulham.

Най-възрастните умряли милиардери от класацията на Forbes през 2023 година са Били Джо " Ред " Маккомбс (на 95 години) и Чарлз Мънгер (на 99 години).

Маккомбс беше притежател на верига от автокъщи и създател на радиостанцията Clear Channel, която прерасна в медийната империя iHeartMedia. Милиардерът притежаваше и дял в частната охранителна организация Constellis, който обаче продаде през 2016 година.

Чарлз Мънгер беше вицепрезидент и акционер в компанията Berkshire Hathaway на именития инвеститор-милиардер Уорън Бъфет.
 Какво ще получат наследниците на Берлускони - материалните и финансовите активи са големи
Какво ще получат наследниците на Берлускони - материалните и финансовите активи са големи

Кои са главните компании и парцели на някогашния италиански министър председател

Сред умрелите през миналата 2023 година милиардери са още :

-Американският музикант и предприемач Джими Бъфет;

-Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони;

-Съоснователят на Intel Гордън Мур;

-Независимият шеф на най-голямата компания за произвеждане на бои в Индия Asian Paints Ltd, Ашван Дани. Той беше и най-богатият от умрелите - положението му се прави оценка на 8 милиарда долара;

-Магнатът от пазара за недвижими парцели в Чикаго, Сам Зел;

-Живеещият в Обединените арабски емирства (ОАЕ) индийски предприемач Мики Джагтиани, някогашен началник и притежател на основаната в Дубай компания Landmark Group, която се занимава с търговия " на дребно " ;

-Последният умрял мириардер от класацията на Forbes за 2023 година (на 27 декември) е Гастон Глок, който беше на 94 години. Той е създател на австрийската компания произвеждаща огнестрелните оръжия Glock, като е и дизайнерът на базовия модел на едноименния револвер.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР