От Изправи се.БГ стоим зад изграждането на АЕЦ Белене и

...
От Изправи се.БГ стоим зад изграждането на АЕЦ Белене и
Коментари Харесай

Мая Манолова застана зад строежа на АЕЦ Белене и още един блок на АЕЦ Козлодуй

От " Изправи се.БГ " стоим зад построяването на АЕЦ " Белене " и зад построяването на още един блок на АЕЦ " Козлодуй ". Държавата може да си разреши да взе участие и в двата плана. Това ще е наш приоритет и в идващото Народно заседание. Ще се борим и за това да влезе в управническата стратегия на идващото държавно управление на смяната.

Това съобщи ръководителят на обединението " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова пред медиите в Плевен, където показа листата.

В съгласуваност сме с " Демократична България " и " Продължаваме промяната " на Кирил Петков и Асен Василев за взаимно общо ръководство, добави тя.

По отношение на енергийната рецесия Манолова съобщи, че българските компании са в изискванията на невиждани икономическа и енергийна обстановка и стопански срив. Изграждането на нуклеарна мощ ще има и обществен, и стопански детайл. Евтиният ток е решението за българската стопанска система. На 29 септември няколко търговци - и български, и непознати, продадоха евтиния български ток в чужбина посредством енергийната борса и завоюваха 60 млн. лева безусловно за минути, сподели Манолова и настоя енергийният министър да оповести имената им с претекста, че водещ би трябвало да бъде публичният интерес.

Корупцията и спекулациите на енергийната мултиплицират у нас отрицателните последствия от неприятните решения за тока в Европа. Много компании към този момент банкрутираха и в случай че страната не се намеси с съответни ограничения, както към този момент го направиха редица европейски страни, още ще банкрутират. Очакваме решението на Министерския съвет да се поеме напълно нарастването на тока за бизнеса, лечебните заведения, учебните заведения и детските градини. Решението на държавното управление трябваше да е реалност още нощес. Всичко над 120 лева на мегаватчас до актуалните над 400 лева на мегаватчас да се поеме от страната, прикани още тя.

Тя съобщи, че би трябвало да се сменят управленията на енергийната борса и държавните сдружения в енергетиката. Няма да позволим дребните компании и семействата да платят тази прескъпа цена поради фрагментите на ГЕРБ по високите етажи на енергийните сдружения, включително и в управлението на енергийната борса, и грабителското им ръководство в интерес на олигархични компании, безапелационна бе тя.

Момчил Спасов - някогашен зам.-кмет и общински консултант в Белене в този момент, прикани идващото Народно заседание да вдигне мораториума за построяването на АЕЦ " Белене " и акцентира икономическата и обществена изгода от плана както за Северна България и Белене, по този начин и за цялата страна, изключително в изискванията на европейска енергийна рецесия.

Попитана за " зеления документ ", Манолова отговори: Утре ще внесем две тъжби против заповедта на здравния министър - пред Върховен административен съд и пред Комисията по дискриминация. Тази заповед основава условия за дискриминация и неравнопоставено отнасяне.

Преболедувалите COVID-19 преди повече от 6 месеца не могат да си извадят документ и това през днешния ден бе оповестено, че се поправя. Самокарантиниралите се лица, хората с позитивни бързи проби за ковид, с доста антитела и хората, които са прекарали заболяването у дома, в този момент не могат да си извадят документ и са административно принуждавани. Хората с автоимунни болести също не могат да си вземат документ. Разходите би трябвало да се поемат от страната, откакто принуждава хората да си вадят подобен документ. Държавата, като вкарва обвързване за хората, да им го обезпечи финансово, съобщи още Манолова.

Става дума за ограничение и правото на труд. Хората, с цел да отидат на работа, ще си заплащат антигенни проби всеки ден, даде образец Манолова и добави, че другите институции, търговски обекти, институции се третират друго, а притежателите на търговски обекти вкарват по своя преценка режима на влизане поради неправилното администриране на " зеления документ ", сподели тя.

Проф. Васил Тодоров - завеждащ отделението по хемодиализа в плевенската болница " Георги Странски ", съобщи, че ограниченията са закъснели и това жестоко администриране с тази заповед е можело да бъде потребно, в случай че е била с различен обсег и обявена доста по-рано.

Тази заповед удря най-много здравните служащи, тъй като в лечебните заведения има 30-40% имунизирани медицински лица. Някои от тях са били заболели, други имат съпътстващи болести и се въздържат да се имунизират. Две трети от тях ще останат на улицата и няма да има кой да извършва лечебната активност. Например, медицинските екипи за хемодиализа не могат да правят работата си, в случай че две трети от екипа ни не може да отиде на работа, даде образец той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР