"От "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще следим да няма

...
"От "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще следим да няма
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ще следим да няма явно или задкулисно влияние на ГЕРБ и ДПС в следващия кабинет

"От "Изправи се БГ! Ние идваме! " ще следим да няма очевидно или подмолно въздействие на ГЕРБ и Движение за права и свободи в идващия кабинет. При всеки опит за задкулисие и при първия знак, че някой желае да излъже хората, ние се връщаме назад на площадите. Видя се, че присъединяване на Движение за права и свободи и ГЕРБ в ръководството не води до нищо положително българския народ. Ние сме най-бедната страна, най-корумпираната, с най-несвободните медии и на това би трябвало да се постави край ". Това съобщи ръководителят на парламентарната група „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова пред NOVA.

"Няма да вършим взаимни отстъпки с очакванията и упованията на хората за честна власт, която да припознае техния дневен ред – увеличение на приходите, преизчисляване на пенсиите, поддръжка за младите фамилии, децата и хората с увреждания, обезщетения за бизнеса, преразглеждане на сметките за ток, парно и вода ", добави Манолова.

Тя уточни, че ще упорстват не просто за нарастване на пенсиите, а за преизчисляване, каквото не е правено от 2008 година "Няма да отстъпим от настояването ни за преизчисляване на база застрахователен приход от 2018 година Изчисленията ни са за 2,2 милиарда лева Оказва се, че при започване на 2021 година над 3 милиарда лева са раздадени предплатено за планове, които финансово не са обезпечени. Има за пътища и автомагистрали, само че няма за възрастните хора. Необходими са 85 млн. лева месечно над тези 105 млн. лева, които се дават за 50 лева добавка към пенсиите. Държавата може да си го разреши ", безапелационна бе тя.

"За младите фамилии предлагаме еднократна помощ от 2000 лева, 3000 лева и 4000 лева при раждане на първо, второ и трето дете и нарастване на втората година от майчинството, което да бъде 60 % от брутната заплата на майката, само че не по-малко от минималната работна заплата. За второ и трето дете предлагаме 10 хиляди лева еднократна помощ, в случай че единият родител се е осигурявал в последните две години. Това ще коства 880 млн. лева на годишна база. Ако стартираме с това от октомври, ще коства на бюджета 65 млн. лева месечно. Тоест, това е безусловно допустимо ", съобщи още Манолова.

По думите ѝ ще внесат промени в законите за енергетиката и за ВиК, с които да бъдат преразгледани високите цени на тока, парното и водата. "Подготвя се 30 % нарастване на цената на водата през идната година, а по-късно близо със 100 %. Например, предлагането е водата в Шумен да стане 4,60 лева от 2022 година, а през 2023 година – 6,40 лева, което е неуместно ", добави тя.

"С „ ИТН “ сме единни във връзка с нуждата от законодателни промени за същинска правосъдна промяна, като стартираме с смяна на състава на Висшия правосъден съвет. Те се самоубиха с решението с неуместни претекстове да откажат на правосъдния министър да упражни свое конституционно право. Смяната на Висш съдебен съвет и оставката на основния прокурор са на дневен ред ", сподели Манолова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР