От изказването на президента днес става ясно, че България има

...
От изказването на президента днес става ясно, че България има
Коментари Харесай

Проф. Овчаров за слуховете за президентска партия: Стига толкова!

От изявлението на президента през днешния ден излиза наяве, че България има потребност от нова партия и най-вероятно той ще желае да я направи. Казвам го като човек, който е взел участие в този развой преди години. 

Това разяснява пред Нова тв проф. Николай Овчаров. 

Много ми е забавно Александър Малинов, който е напуснал поста си при президента, дали не го е направил точно за да подкрепи за основаването на структурата на една такава партия. Това е забавното, разяснява той.

Очевидно също и на политическия терен място за нов политически индивид има, въпросът е дали може да бъде на президента, разяснява политологът Иво Божков. 

От много време изгубих интерес към политиката у нас. Но даже когато виждам и се интересувам, не мисля, че още една партия ще бъде решението или алтернативата на това, което имаме сега. Безпокоя се за тези над 50% негласуващи - дали тъкмо това е политическия индивид, който ще ги сплоти и ще ги накара да повярват, че най-сетне алтернативата е налице. Затова не мисля, че новата партия е толкоз належаща, коменитра Лара Златарева.

Абсолютно съм склонен - стига толкоз! От 20-а година насам какъв брой партии се появиха и изчезнаха. Едната, която в този момент едвам прескочи прага, в един миг беше водеща политическа мощ, а в този момент се стопи. Беше огромна мешавица от партии. Така че мисля, че имаме не неприятна коалиция, колкото и мъчно да работи сега, разяснява проф. Овчаров.

Нито в този момент е момента президентът да си прави партия, тъй като той е при започване на втория си мандат в последна сметка, нито някой от досегашните участници ще пусне по средата на ръководството властта, тъй като ни е належащо да изкаряме един мандат оптимално дълго, разяснява Божков. 

Политиците не могат да трансформират корупционната среда в България. Съдебната система е тази, която може да свърши тази работа. И това дали един политик ще отиде на изборите и ще обещае, че няма да краде, това нищо не значи, добави той.

За да разберем дали новата правосъдна система работи, както желаеме, ще би трябвало да изчакаме. Нали се сещате, че система, която пази корупцията на всевъзможни равнища, не се разгражда за месец или два, би трябвало време, добави Божков. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР