От искането и изказа на Русия могат да са изненадани

...
От искането и изказа на Русия могат да са изненадани
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Искането на Русия за България не е изненада

От настояването и изрече на Русия могат да са сюрпризирани избрани групи в България, които клонят към много по-добри връзки с Москва, без значение какво тя прави ".

Това съобщи пред БНР проф. Тодор Тагарев някогашен длъжностен министър на защитата в кабинета на Марин Райков във връзка и Румъния.

Тагарев през 1989 година пази дисертация във Военновъздушната инженерна академия " Н. Е. Жуковски " в Съюз на съветските социалистически републики, а през 1994 година - в Командно-щабния лицей на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

Според него настояването на Русия не е изненадващо, а е част от потока на претенции, които Кремъл насочва през последните седмици и месеци .

" Това е една линия на нападателно говорене, което продължи и външният министър Сергей Лавров ", сподели Тагарев.

Според него позицията на премиера Кирил Петков е била задоволително бързо изразена от най-високата естрада в страната - Народното събрание.
 Командирът на
Командирът на " Граф Игнатиево ": Нальотът на военните ни водачи още е непълен

Тази база дава отговор за въздушния надзор на страната

Като учител във Военна академия " Г. Раковски " и някогашен член на Борда за проучвания и технологии на НАТО и народен представител в неговия панел " Системни разбори и изследвания той не схваща за какво от непознати медии в България научаваме новините за.

Той дефинира това като " леко необичайно " и попита дали тази информация има удостоверение от публични български институции .

" Официални изказвания за това би трябвало да дойдат от Министерството на защитата и намирам за необичайно, че не са пристигнали ".

Би било потребно да се организира Консултативен съвет по национална сигурност при президента по тематиката за желаното от Русия евакуиране на войските на НАТО от България и Румъния, счита проф. Тагарев. Такова.

" Има сюжети, при които България може да изпита отрицателни въздействия от развиването на ситуацията към Украйна , и си заслужава това да бъде разисквано. Необходимо е да търсим консенсус за това какво вършим. Г-н Петков зададе тона и посоката, в която би трябвало да бъде издирван този консенсус. България от десетилетия е избрала своя път ", разяснява някогашният министър на защитата.

Според него е добре във формата на КСНС да бъде препотвърден цивилизационният избор на България да бъде член на НАТО и Европейски Съюз.

" Русия води нападателна политика в Черноморския район и наподобява е подготвена да употребява всевъзможни средства, с цел да реализира своите неоимперски цели в този район.... Не може един да се въоръжава до зъби, а ние да кажем, че няма да вършим нищо, тъй като желаеме да има туристи и газопроводи. На силата се дава отговор със мощ ", добави Тодор Тагарев.

Повод за думите му е и от България и от Румъния. В отговор на това искане депутатите от ГЕРБ желаеха премиера Кирил Петков, военния министър Стефан Янев и външния министър Теодора Генчовска, както и да бъде свикано съвещание на ).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР