От Хамас“ са принудили дете да гледа видеоклиповете с кланетата

...
От Хамас“ са принудили дете да гледа видеоклиповете с кланетата
Коментари Харесай

Хамас принуждавали деца да гледат на запис кланетата от 7 октомври


От „ Хамас “ са принудили дете да гледа видеоклиповете с кланетата от 7 октомври – споделя пред BMF лелята на Ейтан Яхаломи след освобождението му. Когато са отвели 12-годишното момче в Газа, цивилни палестинци са го били. Понякога то е било единствено, от време на време с други.

Терористите са заплашвали децата с оръжията си, когато са плачели, споделя още дамата.



Ейтан е освободен на 27 ноември като част от съглашението за краткотрайно преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас, ", реализирано с посредничеството на Египет и Съединени американски щати. Предполага се, че татко му Охад остава в плен в Газа.

Неговият роман е един от многото на заложниците, които започнаха да споделят какво са преживели след връщането им вкъщи.

" Погром " - по този начин го разказва майката на Ейтан Батшева Яхаломи на конференция. " Мечтаехме за мир с Газа, а бяха убити цели фамилии, бебета. "

Наред с убитите бебета, има и пленено бебе. Взет от вкъщи си в Израел, когато е на 9 месеца, 10-месечният към този момент Кфир Бибас е някъде в тунелите под Газа. 9 бебета, деца и младежи на възраст до 18 години са в ръцете им. Има информация и за бебе, родено от пленена чужденка, само че не и за положението му.

При нападението от 7 октомври терористите плениха повече от 240 души, част от които бяха освободени в границите на съглашението.

При връщането на част от пленниците маскираните тежко въоръжени бойци на " Хамас " им махат с ръка, дори наподобяват отзивчиви.

" Не оставяйте " Хамас " да ви заблуждава - предизвестяват Израелските отбранителни сили (IDF). - Същите тези терористи убиха техни близки и принудително ги отвлякоха от домовете им. Виждате терористите да им оказват помощ (на заложниците - бел. ред.) (да се настанят) във вана на Червения кръст, само че същите тези терористи са виновни за куцането и недохранването им (на заложниците). Виждате терористите да сътрудничат за освобождението на заложници, само че същите тези терористи принуждават своите пленници да махат с ръка и да се усмихват под дулата на оръжията им. "





За върнатата от плен на " Хамас " 9-годишна Емили споделя и татко ѝ Томас Хенд. Тя е считала, че е била държана като заложница от... една година, споделя той пред CNN. Сега плаче насън. Мъжът допуска, че възобновяване на щерка му ще отнеме време. " Тя се възвръща постепенно, лека-полека - споделя той. - Ще разберем какво в действителност е претърпяла, едвам когато ни се открие. Искам да знам толкоз доста, само че би трябвало да ги оставиш, когато са подготвени. "

Бащата признава, че е шокиран от трансформацията на щерка си.

" Когато се отдръпна (след първата им прегръдка след освобождаването), видях, че лицето ѝ е изсечено като моето. Преди това беше пухкаво, момичешко, лице на малко дете. Най-шокиращата, тревожна част от срещата с нея беше, че тя просто шепнеше, не можеше да я чуеш. Трябваше да сложа ухото си на устните ѝ. Тя беше приучена да не издава никакъв звук. "

Попитал я какъв брой време счита, че е била пленник, а тя дала отговор " една година ".

" Освен шепота, това беше удар в стомаха. Една година. "

Той също по този начин споделя, че нощем тя плаче, с цел да заспи.

" Снощи плака, до момента в който лицето ѝ не стана алено и на петна, не можеше да спре. Не искаше никаква разтуха, допускам, че е не запомнила по какъв начин да бъде утешавана - казва Хенд. - Влезе се под завивките на леглото, под одеялото, покри се и безшумно заплака. "

По време на нападението над Хамас на 7 октомври Емили е била у другар с преспиване. Първоначално е обявено, че е убита. Впоследствие се схваща, че е заложница в Газа.

Майка ѝ умира от рак преди няколко години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР