От гражданско сдружение БОЕЦ обявиха, че са внеслисигнал в Прокуратурата

...
От гражданско сдружение БОЕЦ обявиха, че са внеслисигнал в Прокуратурата
Коментари Харесай

БОЕЦ поиска прокуратурата и съда да заличат НДСВ

От гражданско съдружие БОЕЦ оповестиха, че са внеслисигнал в Прокуратурата и са изискали от държавното обвиняване да внесе иск в Софийски градски съд за разформироване на политическа партия „ Национално придвижване за непоклатимост и напредък “ – Национална движение „Симеон Втори". От сдружениетодопълват още, че ще внесатжалба и в съда.

" Според документите, налични в обществения Регистър на политическите партии към Софийски градски съд, излиза наяве, чепартията не е провеждала конгрес от 9 май 2015 година насам,което е в нарушаване както на личния ѝ Устав, по този начин и на Закона за политическите партии, член 40, ал.1, т. 5., а точно наложително да организира съвещание на висшия орган (Конгрес) не по-малко от един път на 5 години. От последния Конгрес на Национална движение „Симеон Втори" са минали 7 години ", допълват от сдружението.

От БОЕЦ акцентират, чепоследните месеци се следи засилено медийно присъствиена фрагменти на Национална движение „Симеон Втори". По думите имтози развой на реанимация има за цел връщането на „ царската партия “ за основаване на нов политически демократичен проект-коалиция за ребрандиране на Движение за права и свободи, които да станат възможни за ГЕРБ за бъдеща управническа коалиция и връщане на мафията във властта.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР