От гражданската организация Спаси София изпратиха днес позицията си по

...
От гражданската организация Спаси София изпратиха днес позицията си по
Коментари Харесай

Спаси София и Бонев против проекта за ремонт на пл. Ал. Невски

От гражданската организация " Спаси София " изпратиха през днешния ден позицията си във връзка готвения ремонт на най-емблематичните пространства на София - площадите към храм-паметника " Св. Александър Невски " и Народно заседание. По думите им, показаният от Столичната община план въобще не взема решение проблемите в тази зона и се лимитира до козметичен, само че безценен ремонт, който нито резервира достоверния дух на столицата, нито взема решение множеството проблеми.

Градските деятели показват голям брой пропуски в показания план като да вземем за пример непокътнатото паркиране към храм-паметника, което нарушава градската среда и визията на храма. Не се плануват никакви усъвършенствания и преосмисляне на пл. Народно заседание, който остава голям и безреден паркинг, без никакви усъвършенствания за пешеходците.

“Недопустимо е подобен огромен план да не взема решение всички проблеми в зоната. Временните кашпи към паметника на Цар Освободител остават, няма опит да бъде построен тротоар пред самия монумент и пешеходците ще продължат да вървят по пътното платно на булеварда, а унищожените жълти павета вместо да се пренаредят изцяло, ще бъдат единствено “частично репарирани”. Защо се прави този ремонт, с изключение на с цел да се усвоят следващите евромилиони?” - пита Борис Бонев, самостоятелният общински консултант.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР