От готовност за преговори до БСП няма шанс“ варирант реакциите

...
От готовност за преговори до БСП няма шанс“ варирант реакциите
Коментари Харесай

Партиите за третия мандат: от готовност за преговори до „БСП няма шанс“

От подготвеност за договаряния до „ Българска социалистическа партия няма късмет “ варирант реакциите на останалите партии в Народно събрание за оповестеното от президента желание да връчи на Столетницата третия мандат.

Това предава dir.bg.

Формациите, които бяха подготвени да станат мандатоносители, реагираха първи на решението на Румен Радев. Докато от „ Български напредък “ пожелаха триумф на левицата и подготвеност да вземат участие в диалози за кабинет, то
от „ Демократична България “ се изрекоха скептично,
че социалистите са способни да създадат постоянен кабинет и оповестиха, че по-скоро няма го поддържат.

„ Пожелаваме триумф на Българска социалистическа партия в нелеката задача за сформиране на държавно управление в актуалната политическа обстановка. Ние, от „ Български напредък “, сме поредни в дейностите си и ще създадем каквото зависи от нас, с цел да има постоянен кабинет. Защото това е национално виновното държание “, обявиха в позиция на партията, изпратена до медиите.

„ Ако бъдем поканени на диалози, ще участваме градивно и ще подкрепим напъните за реализиране на единодушие. Като позицията ни за нужда от съдружно съглашение. С ясно написани отговорности и механизми за взимане на решения, остава непроменена, показват още от „ Български напредък “

„ Няма изключително огромни шансове Българска социалистическа партия да сформира постоянно държавно управление с третия мандат и да отговори на основните пред България провокации “. Това пък съобщи Надежда Йорданова от „ Демократична България “ в коментар, публикуван от пресцентъра на групировката.

По думите на Йорданова органите на трите партии в Демократична България ще решат по какъв начин да действат.

„ С Българска социалистическа партия имаме доста съществени разлики във връзка с войната в Украйна и ограниченията, нужни за ограничение на съветското въздействие в България. Едва ли бихме подкрепили ръководство с техен мандат “, съобщи националният представител, представена в информацията.

Бившият правосъден министър счита още, че ново отсрочване на промените, нужни за присъединението на България към Шенген и еврозоната. Както и за асимилиране на средства по Плана за възобновяване и резистентност, може да се окаже съдбовно. “Шенген е от извънредно значение за дотъкмяване на интеграцията на България. Без дълбока промяна на прокуратурата и без отчетност на основния прокурор, няма по какъв начин да се присъединим.

Радев ще връчи на следващия ден мандата на Българска социалистическа партия. Любопитното е, че на следващия ден рожден ден има и соцлидерът Корнелия Нинова.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР