От години вече се говори, че някои хора са по-примамливи

...
От години вече се говори, че някои хора са по-примамливи
Коментари Харесай

Наистина ли някои хора привличат комарите повече

От години към този момент се приказва, че някои хора са по-примамливи за комарите от други. Ново изследване обаче поставя завършек на догатките и потвърждава дали в действителност има причина някои хора да страдат повече от ухапванията на тези неприятни летни инсекти.
 Комари, денга тресчица, зика тресчица и за какво насекомите са привлечени от към този момент инфектирани с вируса хора
Голямата изненада на комарите

Как надушват денга и зика

Резултатите от изследването са оповестени напълно неотдавна, на 18 октомври, написа People. То се е провело през последните няколко месеца и е включвало 64 участници. Според заключението телесната миризма на човек играе огромна роля при вероятността комарът да ухапе.

Учените прецизират, че миризмата на индивида е построена от разнообразни химични съединения. Благодарение на това свое познание, както и на проучването, те са забелязали съответен модел. Хората с кожа, която създава по-високи равнища на карбоксилна киселина, е доста по-вероятно да бъдат ухапани от комар, спрямо тези, които създават по-малко от същата киселина.
 Снимка 592240

За да се стигне до това наблюдаване, участниците в изследването е трябвало за шест часа да носят найлонови ръкавици, които да попият от самостоятелната човешка миризма. След като ръкавиците са били нарязани на части и сложени в контейнери дружно с женски комари от типа Aedes aegypti, учените са следили реакцията на насекомите към миризмата.

Освен че хората с кожа, която отделя по-високи равнища на карбоксилна киселина, са по-податливи на ухапвания от комари, откривателите означават и още нещо. Според тях равнищата на създадената киселина не се трансформират с времето, даже в случай че диетата или навиците на човек се трансформират.
 Комарите, степента на сърбеж при другите хора и ролята на имунната система в това
Ухапванията от комари - за какво някои ги сърби повече от други

При всеки по друг метод

Това е колкото добра вест за едни, толкоз и неприятна за други. В случай че комарите до момента са ни харесвали " за мезе ", то най-вероятно те ще не престават да ни избират за жертва на ухапванията си и отсега нататък.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР