От години се смята, че на една от луните на

...
От години се смята, че на една от луните на
Коментари Харесай

Къде, освен на Земята, има условия за живот

От години се счита, че на една от луните на Сатурн има вода и извънземен живот . Всичко стартира с няколко засечени органични молекули, съдържащи въглеродни атоми.

През есента на 2017 година, по време на задачата на галактическия уред Касини, който изгоря в орбита, Енселадус още веднъж влезе в полезрението на откривателите от НАСА .

 Снимка 365540

А в този момент учените излизат с изказване, че въпросният сателит на Сатурн е единственото галактическо тяло, с изключение на Земята, което удовлетворява по едно и също време всички потребности за живот, които познаваме . Това умозаключение е въз основата на дълги години наблюдаване и засечени постави органични молекули, богати на въглерод.

Те са открити във взетите от повърхността на луната на Сатурн проби от Касини, подложени на подробен разбор. Наличието на тези молекули не наложително значи, че на Енселадус има живот, само че пък е причина за развиването на подобен.

 Снимка 365542

Под дебелия пласт лед на луната милиарди години е имало голям океан, написа Independent. И е съвсем невероятно да се счита, че за това време не е зародила някаква форма на живот.

 Какво е да летиш през космоса върху комета
Какво е да летиш през космоса върху комета

Видео от повърхността на 67P/Чурюмов – Герасименко

Откритието на НАСА, свързвано с изискванията на Енселадус, е първото по рода си . Но се чака за в бъдеще проучванията да продължат, с цел да се набират още доказателства за хипотетичен живот отвън планетата Земя. И чак тогава ще бъдат планувани задачи до луната на Сатурн.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР