От години Атанасов се оплаква от влошено здраве, като първо

...
От години Атанасов се оплаква от влошено здраве, като първо
Коментари Харесай

И Това Доживяхме! Тикнаха Най-Известен Наркобос В Лудница! Българският Ескобар Е Бил

От години Атанасов се оплаква от влошено здраве, като първо го закъса с краката и се придвижваше на делата в инвалидна количка. Според данни от здравната му документи петричкият Ескобар имал проблеми с вените на краката. В последно време посоченият за наркобос се оплаквал от черепно-мозъчна контузия, недоразвитост на мозъка, получавал инсулти. Заради болежките взимал успокоителни и антидепресанти, към които развил взаимозависимост. Започнали да го гонят тревога и други психологични разстройства. Затова не му оставало друго, с изключение на да влезе за лекуване, написа столичен ежедневник.

За положението на Огнян Атанасов е назначена съдебномедицинска експертиза, която е удостоверила, че той е неуравновесен, уточни пред вестника адвокатката му Паулина Китанова. Предвид информацията, че положението му не разрешава да взе участие в развой, през май т.г. спецсъдът спрял делото против петричкия Ескобар за наркобанда за период от една година.

Според обвиняването Атанасов движел група за наркоразпространение, в която взели участие Янко Янков, Ивайло Симеонов, Петър Митев, Ангел Трайков, Марин Яръмов, Антон Ханджийски, Валентин Петров и Васил Кръстев. Преди година първите трима са сключили съглашения с прокуратурата и са се признали за отговорни, като са отнесли санкции от по 19 бона и минимални санкции. Янков си уредил 6 месеца зад решетките, а Симеонов и Митев – по 2 години и 3 месеца.<br>Междувременно Окръжният съд в Благоевград също спря делото против родния Ескобар, като там той дава отговор за пране на пари. В процеса бяха разпитани 24-ма очевидци и изслушани движимостите лица, само че преди пледоариите производството бе спряно за период от 6 месеца. Магистратите взеха поради мнението на специалистите, че положението на Атанасов не му разрешава да взе участие в каузи.

Огнян Атанасов бе закопчан през април 2011 година на автомагистралата край Благоевград на връщане от Министерство на вътрешните работи болница и в наличието на юриста му Тома Гунчев бе притеглен като обвинен за пране на 100 хиляди лева от дрога. Година по-рано той бе задържан и упрекнат за главатар на групата за наркоразпространение. При спецоперацията в къщата му бяха открити 55 хиляди евро, 4500 $, злато и 300 г амфетамини, а от домовете на подчинените му бяха конфискувани 1 кг кокаин, 900 г хероин, 7000 $ и близо 300 000 евро.Огнян Атанасов изкара дълго време в следствената килия, където се разболя и след това бе пуснат под домакински арест. Лекарите бяха безапелационни, че страдал и от паркинсон, имал и нарушавания на речта и паметта. Зад решетките българският Ескобар се промени до неразбираемост, отслабна фрапантно и зрението му се утежни. Наркоделото против петричката наркобригада се гледаше в спецсъда, само че поради болен правосъден заседател бе прекъснато и изпратено в спецсъда, написа Пик.

Магистратите се надяват да възобновят правосъдното гонене против родния Ескобар и да извадят делата от фризера незабавно щом той оздравее. По закон неуравновесен не може да носи наказателна отговорност и да бъде съден. Не е ясно и по какъв начин специалистите изясняват в кои моменти Огнян Атанасов схваща постъпките си и може да дава отговор за тях.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР