От година настояваме да има такава мярка, която да подкрепя

...
От година настояваме да има такава мярка, която да подкрепя
Коментари Харесай

Васил Велев: Бизнесът не получи помощ от държавата и сега освобождава работници

От година настояваме да има такава мярка, която да поддържа непрекъснатите разноски на фирмите при внезапен спад на приходите. Ние сме в такова състояние, защото бизнесите не са изцяло затворени, само че оборотите им са спаднали доста. Това съобщи ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

„ Изправени сме пред това, че бизнеси освобождават служащи “, разяснява той.

И разкритикува властта, че през лятото е трябвало да се създаде вярна мярка за помощ на бизнеса, само че тогава " някои хора си вършиха пиар ".

Велев сподели, че бизнесът поддържа " зеления документ " като по-добрата опция на цялостния локдаун. Той счита, че работодателите би трябвало да насърчат имунизирането.

По думите му мярката 60/40 е можело да бъде с по-добър дизайн - вход при 25% спад, а не при 30% както е в този момент. Другата мярка е стартирането в неплатен отпуск също е финансирана от актуализацията на бюджета, а третата мярка е за родителите, чийто деца до 14 година се образоват онлайн.

Велев посочи, че свръхцените на електрическата енергия са доста притеснителни.

" Цената е 373 лева за мегаватчас. 110 лева с Данък добавена стойност ще се приспаднат, т.е. 92 лева ", съобщи още той и акцентира, че приспадането не би трябвало да е с Данък добавена стойност.

КНСБ желае покачване на заплатите поради растежа в цените. Ето с какъв брой са скочили главните храни

Пламен Димитров, президент на КНСБ, също сподели, че обстановката е тревожна. Той също сподели, че е сюрпризиран от това, че настояванията не се осъществят.

„ Цената на производителите е повишена с 18% към сегашния миг, което демонстрира нови разноски в общото ценообразуване “, уточни той пред Българска национална телевизия.

Димитров увери, че КНСБ постоянно е бил за имунизацията, само че упорства тестванията също да са безвъзмездни за работещите, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР