От ГЕРБ-СДС поискаха отстъпка не от 25 стотинки, а от

...
От ГЕРБ-СДС поискаха отстъпка не от 25 стотинки, а от
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС искат отстъпка от 1 лев за литър гориво. На първо четене идеята е подкрепена


От ГЕРБ-СДС желаеха отстъпка не от 25 стотинки, а от 1 лев на литър гориво. Предложението тази да пристигна от свърхпечалбите на „ Лукойл “ беше подкрепено на първо четене. Това обаче ще стане факт, в случай че законопроектът мине и на второ четене в Народното събрание.

Идеята на ГЕРБ-СДС е „ Лукойл “ да заплаща нова вноска, която да се образува от разликите сред цените на другите сортове петрол. Именно с парите от тази вноска да се покрива отстъпка от 1 лев за всеки литър.

От „ Продължаваме промяната “ показаха, че на първо четене ще поддържат такава отстъпка. Те обаче предизвестиха, че в случай че тя стане факт може да се наруши Конституцията и дефинираха концепцията като „ евтина политическа агитация “. Българска социалистическа партия и Демократична България също поддържаха концепцията на първо четене, само че с запаси.

„ Кое е по-важното за българските жители – „ Лукойл “ да заплати налог, или да заплати на бензиностанцията 1,80 вместо 2,99 лв. “, сподели Делян Добрев, ГЕРБ-СДС.

„ Спомням си, че съм живял в страна, в която министър-председателят играеше карти с шефа на „ Лукойл “. И в този момент внезапно за един ден стартира люта борба с „ Лукойл “, все едно никой не е живял в България и не помни какво е било “, сподели Явор Божанков, самостоятелен депутат.

„ При самото разискване в комисията по енергетика беше изразено и безпокойство, че изкуственото завишаване на цената на суровината с така наречен вноска действително ще докара до увеличние на крайната цена за потребителите. Това шоково повишаване ще би трябвало да бъде поето от всички крайни консуматори “, сподели Радослав Рибарски от Политическа партия.

За да влезе в действие тази отстъпка, предлагането би трябвало да мине и на второ четене в Народното събрание. Това може да се случи най-рано при започване на новата година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР