От ГЕРБ опитваме да постигнем консенсус – с контактни групи,

...
От ГЕРБ опитваме да постигнем консенсус – с контактни групи,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова категорична: Няма да съм кандидат-премиер, това не стои на дневен ред

„ От ГЕРБ опитваме да реализираме консенсус – с контактни групи, евентуално водачът Бойко Борисов няма да е номинацията за министър председател ”. Това съобщи в предаването „ На фокус ” по NOVA ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Като образец за устрема на ГЕРБ в този момент да са диалогични тя изреди, че техните политически съперници от Политическа партия в този момент желаят и Борисов да взе участие в договарянията за сформиране на кабинет.

„ Преди това го пенсионираха, желаеха да се откаже от водачеството. Сега са осъзнали, че ГЕРБ е Борисов и Борисов е ГЕРБ. След като ГЕРБ още веднъж е първа политическа мощ – 2 година ругатни, обиди, изчегъртване ”, посочи първият резултат на ГЕРБ от предварителните избори от 2 октомври.

„ Ние избираме да приказваме първо да търсим единодушие за политики, по какъв начин ще решим рецесиите. Предпочитаме да приказваме по единодушието и да го търсим за политики и цели – по какъв начин ще решим рецесиите. Очертава се евентуално продоволствена рецесия в света ”, сподели тя.

Десислава Атанасова отхвърли тя да е претендент за министър председател на ГЕРБ. „ С мен такива диалози не са водени. Премиерът не е на дневен ред ”, посочи тя.

„ В обстановка, каквато не се знае каква ще е зимата, това би било несериозно отношение и неосъзнаване на обстоятелствата. Ние призовахме да седнем авансово да си отговорим на въпроса – българските политически партии желаят ли законодателния орган на страната да работи. Искаме държавно управление, само че на него му би трябвало поддръжка ”, изясни политическата обстановка Атанасова.

Относно възможностите за съставяне на държавно управление с първия мандат тя цитира декларираното от партийния си водач в с. Малък Поровец, Исперихско, че в случай че всички изключат тези три партии – (ГЕРБ, Политическа партия и ДПС), то даже математически държавно управление не може да бъде формирано. Избирателите споделиха ясно, че не дават болшинство на  нито една партия. Вероятно ни споделиха, че им е омръзнало от избори. Ние предложихме нещо ексцентрично – да се водят диалози в контактна група. Най-странното е някой да откаже разговор ”, съобщи Атанасова.

С „ Възраждане ” даже и контактната ни група не откри отношение, сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

„ Корнелия Нинова постъпи като общественик. Ние идеологически сме опълчени с Българска социалистическа партия, само че по тематиката избор на ръководител на Народното събрание намерихме допирна точка и това бе рационалният избор ”, изясни Атанасова избора на Вежди Рашидов.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР