От ГЕРБ обвиниха премиера Кирил Петков в лъжа, свързана с

...
От ГЕРБ обвиниха премиера Кирил Петков в лъжа, свързана с
Коментари Харесай

ГЕРБ: Кирил Петков излъга с над 3 милиарда за компенсациите за бизнеса

От ГЕРБ упрекнаха премиера Кирил Петков в неистина, обвързвана с изплатените обезщетения на бизнеса за електроенерия.

" На 13 май Кирил Петков съобщи, че страната е вкарала 4,1 милиарда, с цел да облекчи цените на електрическата енергия в България като се похвали самодоволно, че ние сме страната отделила най-вече пари за тази цел в Европейски Съюз. Отговорът, който получихме през днешния ден ясно демонстрира, че истината се разминава доста съществено с думите му. В нашия отговор очевидно е написано, че става въпрос за към 1,01 милиарда, които са отишли за небитовите крайни клиенти на електрическа енергия. Думите на Кирил Петков стартират да имат все по-малко значение и все по-малко да им имаме вяра ", съобщи депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, предава OFF News.

ГЕРБ подсетиха, че те са предложили " тъкмо тези обезщетения ", когато цената е тръгнала нагоре, само че държавното управление не са ги послушали, а в този момент " се хвалят, че са дали едни милиарди, което се оказа, че не е тъкмо по този начин ".

" Не мога да си обясня дали Кирил Петков лъже преднамерено или някой го подвежда ", съобщи някогашният министър на енергетиката Делян Добрев.

Действително, в писмения отговор от министър Николов към ГЕРБ написа, че изплатените обезщетения на всички небитови крайни клиенти за декември 2021, януари, февруари и март са общо 1 010 310 500.95 лв..

Компенсациите за март 2022 година на операторите на електропреносната и на електроразпределителните мрежи са удостоверени като полагащи се, само че към момента не са изплатени, написа в писмения отговор от Министерството на енергетиката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР