От ГЕРБ не приемаме включването Владислав Горанов в списъка Магнитски“

...
От ГЕРБ не приемаме включването Владислав Горанов в списъка Магнитски“
Коментари Харесай

Желязков: Владислав Горанов не трябва да бъде изключван от ГЕРБ

От ГЕРБ не одобряваме включването Владислав Горанов в листата „ Магнитски “ като „ имиджова вреда “. Усещаме, обаче, изкушението на някои да се възползват от това в предизборната акция. Това сподели Росен Желязков от ГЕРБ в предаването „ На фокус “ по Нова телевизия.

Той бе безапелационен, че Владислав Горанов няма място в листата наред с изявените русофили.

„ Думите на Борисов бяха ясни, той уточни степента на политическия ангажимент, който една политическа групировка може да насочи към собствен. Борисов сподели, че партията не може да направи повече от това, което е направила във връзка с Горанов “, добави той.

Желязков бе безапелационен, че Горанов не би трябвало да бъде изключен от ГЕРБ. Именно той е бил индивидът, обезпечил финансовата дисциплинираност и финансирането на първите 8 изтребители F-16. „ Неговият експертен капацитет е значим за партията. Той е брилянтен финансист с приети дейности в границите на Европейски Съюз “, добави политикът.

Желязков бе безапелационен, че Горанов няма да е част от листите на ГЕРБ. Той разяснява и отстраняването му като министър. „ Това беше предложение на премиера, поради ширещите се опасения, че Горанов има връзки с Движение за права и свободи “, уточни политикът. Желязков акцентира, че Горанов е скъп като редови член на партията.

Според него зад глобите против Владислав Горанов стои фактът, че не са приели законопроекта, импортиран от правосъдния министър Крум Зарков. „ Бяхме вкарани в тясната ниша на говоренето, че не желаеме това нещо. Ние казахме, че желаеме да се съобразим в всички причини, в това число и на Върховен касационен съд, за противоконституционност на някои от наредбите “, разяснява Желязков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР