От фирмата МЕТ Енерджи“, чийто управител е бил Людмил Йоцов,

...
От фирмата МЕТ Енерджи“, чийто управител е бил Людмил Йоцов,
Коментари Харесай

МЕТ: Действали сме в съответствие с всички аспекти на закона и регулациите

От компанията „ МЕТ Енерджи “, чийто шеф е бил Людмил Йоцов, малко преди държавното управление на Кирил Петков да го назначи за началник на Булгаргаз излязоха с публична позиция във връзка следствието на прокуратурата. По думите им компанията постоянно е работила в сходство с всички аспекти на закона и регулациите.

Ето и цялата позиция:

Дъщерното сдружение на МЕТ в България е основано през 2017 година Оттогава неведнъж сме доказвали, че нашата активност, начинания и проекти са ориентирани към развиването на българския енергиен пазар. Компанията е изцяло самостоятелна и не обслужва ползите на трети страни нито тук, нито в която и да е друга страна, на която МЕТ оперира.

Групата има продължително и доста наличие на европейските енергийни пазари. За осъществяване на активността си компанията има всички нужни лицензи от енергийните регулатори на страните от Западна, Централна и Източна Европа, като България не прави изключение. Класирани сме на 20-то място измежду най-големите търговци в холандския газов хъб (TTF) и сме измежду 5-те най-големи търговци в австрийския хъб (VTP).

През 2021 година МЕТ Енерджи Трейдинг България достави на страната ни 9,5% (319 млн. куб. м) от крайното ползване на природен газ за българската стопанска система. Изградили сме положителни партньорски връзки с компании от разнообразни браншове на българската промишленост, в това число металургията, хранително-вкусовата индустрия, керамиката и стъклото, хартията, строителните материали, химията, електропроизводството, газоразпределението и топлофикациите.

Припомняме, че някогашният енергиен министър Александър Николов и един от неговите заместници – Данаил Николов, както и някогашният началник на „ Булгаргаз “ в кабинета „ Петков “ Людмил Йоцов, са упрекнати за причиняване на вреди на държавния газов снабдител. Тримата са получили обвиняванията си тази заран в Националната следствена работа (НСлС).

Според прокуратурата Александър Николов, Данаил Николов и Йоцов са нанесли вреди на държавното сдружение за 88 милиона лв.. Досъдебното произвеждане е формирано на 30.08.2022 година с разпореждане на прокурор от СГП въз основа на материали, постъпили от Държавна организация „ Национална сигурност " (ДАНС).

Обвиненията против тримата са свързани със закупуването на газ за държавния газов монопол от медиатори, в това число от компанията „ МЕТ Енерджи “, чийто шеф е бил Людмил Йоцов, малко преди държавното управление на Кирил Петков да го назначи за началник на Булгаргаз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР