От Фейсбук профила на Кристиян ШкварекКаквото и да е мнението

...
От Фейсбук профила на Кристиян ШкварекКаквото и да е мнението
Коментари Харесай

Шкварек: Има огромната разлика в качеството на политиците в ДБ от една страна и ПП от друга…

От Facebook профила на Кристиян Шкварек

Каквото и да е мнението ви за Христо Иванов, в политически аспект нямам доверие, че можете да отречете, че този човек е очевидно най-интелигентният от водачите в демократичното пространство.

Веднага след загубата на изборите Иванов ловко се изтегли на назад във времето. Остави Асен Василев и Кирил Петков да вършат гаф след гаф, да дават прибързани изказвания, да се червят и излагат на срещите с ГЕРБ. Иванов реши, че е по-добре да стои оптимално далечен от протичащото се. Забележете, по какъв начин не проговори и една дума на някои от формалните срещи с ГЕРБ. Седеше на масата, само че мълчеше, до момента в който Петков заекваше, а Василев се червеше. Христо Иванов направи всичко допустимо петното от протичащото се да не полепне и по него.

...и се завърна на напред във времето в секундата, в която обстановката се обърна, а тематиката с Гешев още веднъж стана водеща. Вчера той проговори и застана на напред във времето по време на изказването на обединението - за първи път от изборите насам. Точно тогава, когато обстановката се обръща. Точно тогава, когато тематиката с Гешев и прокуратурата - неговата запазена марка и идея, е още веднъж център на внимание.

Всичко това демонстрира извънредно развъртян политически усет и предвидливост. Показва и самообладание. Неща, които изцяло липсват у тежките политически дилетанти Петков и Василев.

Колкото и да не одобрявам демократичната общественост, задачите, възгледите и деятелите им, не мога да не виждам голямата разлика в качеството на политиците в " Демократична България " от една страна и " Продължаваме Промяната " от друга. Едните са готови, дългогодишни политици и общественици, разбиращи процесите. Другите са потресаващи дилетанти, събрани през есента на 2021-ва от прът и въже, от старт-ъпи и " бизнес клъстери ", с цел да запълнят листите на Петков и Василев.

Това, прочее, за нас - съперниците на демократичния план за бъдещето значи, че Демократична България са в действителност по-големият зложелател в дълготраен проект, въпреки и по-малък сътрудник в обединението им за момента.

А в случай че бях от демократичната общественост, вместо от статуквото, щях откровено да скърбя, че Василев и Петков изтласкаха Христо от водачеството на целия план. Човекът е с редки за политиката качества и мъчно ще бъде сменен като водач, откакто следващата година се пенсионира в Европарламента.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР