От Фейсбук профила на Данаил БрезовМного любопитно: държавата подпомогнала Украйна

...
От Фейсбук профила на Данаил БрезовМного любопитно: държавата подпомогнала Украйна
Коментари Харесай

Къде са отишли половин милиард европейски пари за бежанците?

От Facebook профила на Данаил Брезов

Много любопитно: страната подкрепила Украйна с 448 млн. лв., в които се включват стотина милиона бюджетни средства за бежанците - преди месец бяха 83 млн, от този момент плащаме 10-15 лева дневно за сред 50 и 60 хиляди бежанци.

Къде са отишли половин милиард европейски средства е забавен въпрос - един ден някой прокурор може да му обърне внимание. Още по-любопитно: останалите близо 350 млн. лева би следвало да са в изпратената от военното министерство филантропична помощ: 2000 каски и 2000 бронежилетки, 350 медицински комплекта, 5000 комплекта зимни облекла и 5000 чифта зимни обувки, общо 14350 продукта, на междинна стойност малко над 24000 лева всеки.

С други думи, в случай че един бедстващ украинец бъде напълно оборудван с цялостен комплект дарове от България, той ще получи равностойността на порядъчен апартамент в огромен регионален град или някоя панелка по софийските квартали: малко над 121 хиляди лв..

Сигурно греша някъде в сметката - не мога да си показва каска, обувки или комплект зимни облекла за по 12 хиляди евро парчето. Ако греша, по какъв начин по този начин издръжката на тези няколко десетки хиляди души за девет месеца възлиза на близо милиард?

Държавата плащаше на хотелиерите по 40 лева дневно, които към този момент станаха по 10-15, огромна част от помощите са събирани от дарения. Разходите за настаняване паднаха от 1200 на 450 или 300лв, а като теглим чертата, оказва се че сме изхарчили по няколко хиляди лв. месечно за всеки емигрант - мъчно е да се пресметне какъв брой тъкмо, само че разликата е в пъти.  

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР