От ЕМКО излязоха с официална позиция до медиите, в която

...
От ЕМКО излязоха с официална позиция до медиите, в която
Коментари Харесай

ЕМКО: Последните твърдения на прокуратурата са неверни и заблуждаващи

От ЕМКО излязоха с публична позиция до медиите, в която се оповестява, че ЕМКО си резервира правото в най-кратки периоди да даде по-подробна информация по последните по думите им " намерено погрешни и заблуждаващи изказвания " на прокуратурата на Р България.

Ето и цялостния текст на известието:

Във връзка с публично известие на основния прокурор на Р България, за извършени следствия на гърмежи на хранилища с муниции в България, считаме, че е належащо да се съобщи следното:

1. На 12.11.2011 година в склад на ЕМКО в Ловнидол избухна гърмеж в едно от складовите пространства. Взривените муниции са били превозени от Чешката република след 2010 година. През месец ноември 2013 година прокуратурата е прекратила следствието за аргументите за гърмежите. Не дава отговор на истината днешното изказване на прокуратурата, че гърмежът е предшестван от пожар.

Откровена неистина обаче, е заявката, че боеприпасите са били предопределени за където и да било за експорт, в това число за Грузия. Тази неистина елементарно се открива с налични документи.

2. Също по този начин, откровена неистина е заявката на прокуратурата, че ЕМКО има нещо общо с гърмежите във ВМЗ Сопот. Тази неистина също елементарно се открива с налични документи.

3. Заводите и складовете на ЕМКО са стратегически обекти от голяма важност за националната сигурност, според разпореждане на Министерски съвет.

Във връзка с горното поражда въпросът за какво прокуратурата на Р България се пробва да заблуди българската и интернационалната общност с погрешни обстоятелства? Какво е правила българската прокуратура всичките тези години по следствията на гърмежите? Защо още веднъж се пробва да си измие ръцете с ЕМКО вместо да търси същинските аргументи и виновници за тези терористични актове?

С особена мощ още веднъж излиза кардиналният въпрос: а не прикрива ли нещо прокуратурата на Р България, обвързвано с активността на съветските специфични служби в България към този момент няколко години и какви биха били аргументите за това?

ЕМКО си резервира правото в най-кратки периоди да даде по-подробна информация по последните намерено погрешни и заблуждаващи изказвания на прокуратурата на Р България.

По-рано.

Шестима съветски жители са обвинени за гърмежи в фабрики и хранилища от военно-промишления комплекс. От прокуратурата подозират връзка с отравянето на Емилиян Гебрев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР