„От две седмици се случва това – абсолютен полицейски произвол.

...
„От две седмици се случва това – абсолютен полицейски произвол.
Коментари Харесай

Алибегов: Има полицейски произвол, заплашват се клиенти, собственици, управители

„ От две седмици се случва това – безспорен полицейски произвол. Заплашват се клиенти, притежатели, шефове. Имаме сигнали и от денем, че им се звъни и са заплашвани да не отварят. Знаете, че имаше заповед на здравния министър, само че това е нашият метод да се противопоставим ". Това съобщи Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията във връзка недоволствата на притежатели на заведения в Благоевград от полицейски произвол.

Вчера от Сдружението на заведенията демонстрираха видеоклип, на който се вижда по какъв начин служители на реда задържат хора пред заведение в града. Според съсловната организация, на клипа се виждат хора, които са стоели на тротоара пред заведението след 23:30 часа в неделя вечер и са били арестувани от органите на реда.

" До събота бяха единствено устни закани, а по-късно 20-30 служители на реда влизат в заведението. Клиентите са отказали да им бъде формиран акт, защото те не са в нарушаване. И се стига до сцената от клипа”, сподели Алибегов.

„ Слушахме доста деликатно какво счита министър Рашков за полицейското принуждение и допускаме, че ще се вземат безусловно съответни ограничения. Искаме оставката на шефа на полицията в Благоевград. Няма по какъв начин за такова нарушаване хората в Благоевград да живеят в страх”, счита Алибегов. Той подозира, че повода за инспекциите са поради организирането на митинга в града. Но единствено в Благоевград има такава обстановка.

„ Влизат в заведението 70 служителя на реда, затварят вратите, не пускат клиентите да излязат, пишат актове на притежателя на компанията, пишат актове на клиентите “, по този начин разказва картината заместник-председателят на Сдружението на заведенията в България Марин Сотиров. Пред БНР той разяснява още:

„ Хората, които са били в заведението, не нарушават безусловно нищо по отношение на последната заповед на министъра на опазването на здравето, тъй като тя е ориентирана единствено и само към бизнеса. Клиентите като клиенти, като жители, влезнали в заведението, не носят безусловно никаква отговорност. “

От сдружението насочат искане неотложно да бъде уволнен шефът на полицията в Благоевград Георги Кандев.

От Министерство на вътрешните работи не са коментирали случая. Пред БНР оттова обявиха, че лицето е арестувано във очевидно нетрезво положение за проявена експанзия и непокорство на полицейско предписание. По-късно той е написал документално изказване, в което е изразил страдание за държанието си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР